Jandarmii au intrat în forta în Piața Victoriei. Oamenii strigă: Nu plecăm!

0

Peste 100.000 de mii de romanii nemultumiti de guvernarea PSD-ALDE au iesit vineri in strada. Protestul a fost initiat de cei plecati in strainatate, carora li s-au alaturat romani din toata tara.

Protestul a fost in mare parte unul pasnic, insa au existat cateva zeci de huligani care au aruncat cu diverse obiecte inspre jandarmi. In loc sa izoleze acesti instigatori, jandarmii au folosit toate dotarile: lacrimogene, sprayuri cu piper, chiar si tunuri cu apa si pistoale de semnalizare. Ba chiar dupa lasarea serii jandarmii calare, insotiti de caini, au intrat printre oameni. Caii s-au speriat si s-au ridicat in doua picioare, putand fi raniti oameni.

De altfel, ambulantele au ingrijit aproape 250 de oameni care au fost afectati de gazele lacrimogene. Printre ei se numara si fiica de 16 ani a senatorului USR Vlad ALexandrescu, care a fost luata pe targa, in stare de inconstienta, dupa ce a inhalat gazele.

Pentru a impiedica oamenii sa mai vina la Guvern, metroul a fost oprit in Piata Victoriei iar miile de protestatari care erau pe bulevardele 1 Mai, Kiseleff si Aviatorilor nu au fost lasati sa inainteze. La ora 21:00, imediat dupa momentul intonarii imnului, au inceput sa fie aruncate petarde in multime, iar jandarmii au raspuns cu lacrimogene pana cand aerul din toata zona Pietei Victoriei a devenit irespirabil.

Cu toate acestea oamenii nu cedeaza. Si-au dat jos tricourile si si-au acoperit fetele sau au intrat in farmacii si si-au cumparat masti de protectie. „Mai puteti sa spuneti ca nu e ciuma rosie PSD?”, a fost remarca unuia dintre cei astfel echipati, ca in plina molima.

In tot acest timp, premierul Dancila si alti cativa ministri sunt in concediu, la Palatul Victoria ramanand doar inlocuitorii lor si sedinta saptamanala de guvern a fost anulata.

Si in alte orase din tara si din Europa sau loc astazi mitinguri antiPSD. In total, au iesit in strada peste 200.000 de romani.

Citește și Senatorul USR Vlad Alexandrescu: Știți cum e să te întâlnești cu propriul copil, transportat pe targă, în stare de inconștiență?

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele