Japonia renunță parțial la restricții

0

Guvernul japonez a anunţat că mai mult de jumătate din populaţia ţării a fost vaccinată complet împotriva Covid-19 şi că, din luna noiembrie, este posibil să elimine din restricţiile impuse în contextul sanitar.

 

Campania de imunizare a început în Japonia la jumătatea lunii februarie, la multe săptămâni după ţările dezvoltate din lume, din cauza testărilor clinice şi a procesului de aprobare care au necesitat mai mult timp.

Administrarea dozelor în cazul vârstnicilor, care a început în aprilie, a fost de asemenea încetinită de deficitul de rezerve de vaccin importat, însă ritmul a crescut după jumătatea lunii mai şi, de atunci, au fost administrate, în medie, 1 milion de doze zilnic.

Ministrul japonez al Economiei, Yasutoshi Nishimura, care gestionează măsurile Covid-19, a declarat duminică pentru televiziunea NHK că aproximativ 60% din populaţie este aşteptat să fie complet vaccinată până la finalul lui septembrie, ajungând la nivelul actual din Europa.

Guvernul studiază relaxarea restricţiilor în luna noiembrie, când este aşteptat ca cea mai mare parte din populaţie să fie complet vaccinată. Atunci, persoanele cu schema completă de vaccinare şi cele care au rezultat negativ la teste vor putea călători, participa la reuniunii şi evenimente mai mari.

Lantana camara, o plantă toxică cu flori multicolore

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele