Patriarhul Daniel: Să mulţumim pentru darul vieţii şi al sănătăţii

0

Să îi mulţumim lui Dumnezeu pentru darul vieţii şi al sănătăţii, dar şi să protejăm sănătatea celor din jurul nostru în această vreme de pandemie, le-a transmis, la slujba de sfinţire a Aghesmei Mari, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Daniel, credincioşilor ortodocşi prezenţi în Dealul Mitropoliei.

 

“Noi vă dorim tuturor ca această sărbătoare mare şi sfântă a Botezului Domnului să vă fie o binecuvântare pentru dumneavoastră, pentru familiile dumneavoastră, pentru casele dumneavoastră, pentru toate activităţile dumneavoastră. Şi să ne rugăm lui Dumnezeu să ne dăruiască sănătate şi să ne ferească de boli şi de necazuri şi, mai ales, să ne elibereze de această pandemie, care a întristat lumea întreagă. În această vreme de pandemie, noi să ne rugăm lui Dumnezeu să ne ajute să fim înţelepţi şi să îi mulţumim pentru darul vieţii şi al sănătăţii, dar şi să protejăm sănătatea celor din jurul nostru”, a spus Patriarhul.

Înaltul ierarh ortodox a oficiat slujba de sfinţire a Aghesmei Mari împreună cu episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, Timotei Prahoveanul, şi episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieşteanul. Agheasma Mare a fost sfinţită într-un vas unic de argint, în Pridvorul Reşedinţei Patriarhale, după care credincioşii prezenţi la slujbă au fost binecuvântaţi prin stropire cu aceasta.

Patriarhul a îndemnat la respectarea regulilor sanitare.”Cu apa pe care am sfinţit-o astăzi vă vom binecuvânta pe dumneavoastră prin stropire acum, după ce terminăm slujba aici. Dar vă rugăm să nu vă înghesuiţi la gard, că stropii ajung la fiecare dintre dumneavoastră. Să păstraţi distanţa, să nu fie înghesuială. Şi apoi, noi mergem şi facem înconjurul bisericii şi-i binecuvântăm şi pe cei care stau acolo în linişte şi păstrând distanţa. Ca să nu se spună că aici, la biserică, ne-am îmbolnăvit fiindcă n-am păstrat distanţa sanitară”, a mai spus Patriarhul Daniel.

Vaccinare la Găești, mult zgomot pentru nimic

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele