Jill Biden, vizită în România, baza Kogălniceanu, prima oprire

2

Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii (SUA), Jill Biden, vine în România, vineri, 6 mai, în cea de-a doua vizită oficială în ţara noastră.

Prima Doamnă îi vizitează, vineri, pe soldaţii americani de la Baza Kogălniceanu din Constanţa, iar sâmbătă se va întâlni, la Bucureşti, cu soţia preşedintelui României, Carmen Iohannis, precum şi cu voluntarii şi profesorii care au grijă de refugiaţii ucraineni, potrivit informaţiilor transmise de Biroul Primei Doamne a SUA.

Prima vizită a primei doamne a Americii a avut loc în 2014, când s-a aflat în România alături de soţul ei, Joe Biden, la acea vreme vicepreşedinte al Statelor Unite.

„Prima Doamnă va petrece weekendul de Ziua Mamei călătorind în România şi Slovacia pentru a vizita trupele americane, pentru a reafirma legăturile noastre bilaterale puternice cu aceşti doi aliaţi NATO, va discuta cu refugiaţii ucraineni, va exprima sprijinul poporului ucrainean şi va exprima recunoştinţa pentru eforturile de ajutorare ale vecinilor, ţări, agenţii ale Naţiunilor Unite (ONU) şi organizaţii neguvernamentale (ONG-uri).

Dr. Biden este inspirată de rezistenţa şi puterea poporului ucrainean şi speră să transmită că americanii îi sunt alături. De Ziua Mamei, ea se va întâlni cu mame şi copii ucraineni care au fost forţaţi să-şi părăsească ţara natală din cauza războiului lui Putin”, a transmis Biroul Primei Doamne a SUA.

Vineri, 6 mai

Vineri, 6 mai, Jill  Biden va vizita Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, unde se va întâlni cu lideri militari ai SUA şi a NATO. Ea va sta la masă alături de soldaţi şi va vizita militarii aflaţi în bază înainte de a pleca spre Bucureşti.

Sâmbătă, 7 mai

Sâmbătă, 7 mai, ea va fi informată în legătură cu eforturile umanitare din partea agenţiilor ONU, ONG-urilor şi Guvernului României, la Ambasada SUA la Bucureşti, apoi va discuta personalul ambasadei.

Întâlnire cu Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis

„Ulterior, se va întâlni cu Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis, pentru a-şi exprima recunoştinţa pentru generozitatea şi sprijinul României faţă de refugiaţii ucraineni. La fel ca dr. Biden, după ce a devenit Prima Doamnă, doamna Iohannis şi-a păstrat postul de profesoară de engleză. Predă la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr din Sibiu, România. În urma întâlnirii cu Prima Doamnă a României, dr. Biden va vizita o şcoală publică din Bucureşti care găzduieşte elevi  ucraineni refugiaţi. Ea va vorbi cu cadre didactice ucrainene şi române şi va interacţiona cu elevi ucraineni refugiaţi şi cu elevi români în sălile de curs”, potrivit anunţului oficial.

Apoi, Jill Biden va discuta cu cadre didactice şi mame ucrainene.

Ea va pleca apoi spre Bratislava, Slovacia, unde va avea un program similar şi o întâlnire cu preşedintele Zuzana Caputova.

Luni, 9 mai

Luni, 9 mai, Prima Doamnă se va întâlni cu membri ai Guvernului Slovaciei înainte de a pleca în Statele Unite.

Jill Biden are deja o postare pe contul său de Twitter pe tema vizitei în Europa: „În drum spre România şi Slovacia pentru a petrece Ziua Mamei cu mame şi copii ucraineni care au fost forţaţi să-şi părăsească casele din cauza războiului lui Putin. De asemenea, voi vizita trupele americane şi voi exprima recunoştinţa pentru eforturile de ajutorare ale ţărilor vecine şi ale lucrătorilor umanitari”.

Despre Jill Biden

Jill Biden este născută în 3 iunie 1951, în Hammonton, New Jersey. În 1976 a început să predea Limba engleză la Liceul St. Mark’s din Wilmington. Ea a obţinut un doctorat în educaţie în 2007, la Universitatea din Delaware.

În 1975, l-a întâlnit pe Joe Biden, senator la acea vreme. S-au căsători în 1977, ea devenind mama celor doi fii ai săi, Beau şi Hunter. Fiica lor, Ashley, s-a născut în 1981.

Când soţul său a devenit vicepreşedinte, s-au mutat la Washington, iar ea a început să predea la Northern Virginia Community College, unde încă lucrează.

Vezi și: 500 de kilograme de cocaină au fost găsite într-un container cu saci de cafea

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele