Joaca de-a managementul: avocatul lui Pacepa, Mazăre, Adamescu sau Bodi numit șef la Tarom

1
radu dancu

Cătălin Radu Dancu, fostul consul al României la New York și avocatul vedetelor, a fost numit administrator în CA TAROM, potrivit unei hotărâri a Adunării Generale Ordinare a Acționarilor (AGOA), care a avut loc pe 18 aprilie.

 

Dancu s-a poziționat ca avocat al oamenilor de afaceri care au furat sau au prejudiciat grav statul român. Cu toate acestea, avocatul ajunge să câștige ca reprezentant al Tarom, o companie pentru care toți românii plătesc anual milioane de euro din cauza unui management defectuos.

În 2021, fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă anunța pierderi la Tarom de 431 de milioane de euro.

Vezi și Drulă pune piciorul în prag. Ministrul Transporturilor cere restructurarea companiilor cu pierderi

Cătălin Radu Dancu a fost numit administrator provizoriu în Consiliul de Administrație al TAROM, pe o perioadă de patru luni, cu posibilitate de prelungire până la șase luni. Dancu o înlocuiește pe Valentina Ruxandra Trandafir, iar mandatul este până pe 5 septembrie.

Vezi și Cîțu vrea să schimbe șefii în companiile de stat. Sunt vizate și Tarom, Compania de Drumuri sau CFR

Cătălin Radu Dancu este de profesie avocat, iar în perioada 2017-2019 a fost consulul României la New York. El a fost numit în acestă funcție în perioada în care Partidul Social Democrat se afla la guvernare, iar presa scria că este un apropiat al infractorului Liviu Dragnea.

Ulterior, guvernul Orban l-a rechemat în țară.

Printre clienții reprezentați de noul administrator al TAROM este se numără Sorin Roșca Stănescu, Dinu Patriciu, Elan Schwartzenberg, Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, Ioan Mihai Pacepa, fostul șef al DIE, Gigi Becali, Dan și Alexander Adamescu, Gheorghe Ștefan, zis Pinalti, Rudel Obreja etc.

Dancu i-a reprezentat și pe Adrian Mutu și pe cântărețul Ionuț Pascu „Pepe” în divorțurile de soțiile lor. Anul trecut, Alex Bodi, fostul soț al Biancăi Drăgușanu, l-a angajat pe Dancu pentru a-l reprezenta într-un dosar în care este acuzat de proxenetism.

Au fost prelungite și mandatele Ancăi Boangiu și Cristinei Bârcă până pe 26 august 2022. Fostul ministru al Transporturilor a fost numit în CA TAROM în toamna anului trecut, se mai arată în documentul citat.

Au mai fost prelungite și mandatele lui Mirel Alexandru Marcu și Iulian Daniel Idolu.

Indemnizația este de 12.500 de lei brut.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele