Jocurile Olimpice de Iarnă din China se vor desfășura tot fără suporteri în tribune

0
- Reclama -

Locurile din arene la viitoarele Jocuri Olimpice şi Paralimpice de iarnă nu vor fi vândute publicului larg din cauza pandemiei de Covid-19, ci vor fi distribuite de autorităţi, anunţă Comitetul de organizare a competiției de la Beijing.

În ceea ce priveşte situaţia sumbră şi complexă a prevenirii şi controlului epidemiei, pentru a proteja sănătatea şi siguranţa personalului şi a spectatorilor olimpici, am decis să schimbăm planul iniţial de vânzare a biletelor publice”, a declarat același comitet.

Suporterii vor fi invitaţi la faţa locului pe tot parcursul întrecerilor şi li se va cere să „respecte strict cerinţele de prevenire şi control pe durata Jocurilor Olimpice„.

Tot în declaraţie de luni, Comitetul Olimpic Internaţional a spus că cei prezenţi vor fi rezidenţi ai Chinei continentale care au „contramăsurile necesare pentru COVID-19”, anunță CNN.

Comunicatul vine după ce Beijingul a raportat primul său caz de Omicron la 15 ianuarie. Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing vor începe la 4 februarie, înainte ca Jocurile Paralimpice de iarnă să debuteze la 4 martie.

- Reclama -

Totodată, cu o lună înainte de începerea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, organizatorii au început o operaţiune de tip „buclă închisă” pentru a preveni un focar de Covid-19 în rândul participanţilor. Aceasta restrânge acţiunea personalului legat de Jocuri la anumite zone din interiorul şi din jurul locurilor de desfăşurare a Jocurilor Olimpice, pentru a evita orice contact şi risc de transmitere cu populaţia metropolei chineze.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele