Johnny Depp a câștigat procesul de defăimare cu Amber Heard

1

Verdictul s-a pronunțat în statul Virginia, unde un juriu a decis că actrița l-a defăimat pe fostul ei soț, căruia îi va plăti acum despăgubiri de 15 milioane de dolari.

Proces a durat șase săptămâni, a fost foarte urmărit, și în timpul lui au fost prezentate dovezi și mărturii care detaliau relația deteriorată a fostului cuplu de la Hollywood, conform agenției Reuters.

Johnny Depp, starul din „Pirații din Caraibe”, în vârstă de 58 de ani, a dat-o în judecată pe Heard pentru 50 de milioane de dolari și a susținut că aceasta l-a defăimat atunci când s-a autointitulat „o figură publică care reprezintă abuzul domestic„, într-un articol de opinie dintr-un tabloid.

Amber Heard, în vârstă de 36 de ani, a intentat un proces în contrapartidă pentru 100 de milioane de dolari, spunând că Depp a defăimat-o atunci când avocatul său a numit acuzațiile ei o „farsă”.

Totodată, Depp a negat că a lovit-o pe Heard sau pe orice altă femeie și a spus că ea a fost cea care a devenit violentă în relația lor.

Cei doi s-au cunoscut în 2011, în timp ce filmau „The Rum Diary”, și s-au căsătorit în februarie 2015. Divorțul lor s-a finalizat peste circa doi ani.

La originea cazului juridic se află un articol de opinie scris de Heard în decembrie 2018 în „Washington Post”, în care a făcut declarația despre abuzul domestic. Articolul nu l-a menționat pe Depp, dar avocatul acestuia le-a spus juraților că era clar cine era ținta.

Timp de șase săptămâni de mărturii, avocații lui Heard au susținut că aceasta a spus adevărul, iar comentariile sale sunt în conformitate cu Primul Amendament al Constituției americane.

Jurații au ascultat înregistrări ale certurilor dintre cei doi și au văzut fotografii cu degetul însângerat al lui Depp. El a spus că partea de sus a degetului a fost secționată când Heard a aruncat cu o sticlă de vodcă în el, acum 6 ani.

Amber Heard a negat că l-a rănit pe Depp și a spus că actorul a agresat-o sexual în acea noapte. Ea a spus că l-a lovit în legitimă apărare.

Toate mărturiile au fost transmise în direct pe rețelele de socializare, atrăgând audiențe enorme.

Odinioară printre cele mai mari vedete de la Hollywood, Depp a spus că acuzațiile lui Heard l-au costat „totul”. Un nou film „Pirații” a fost înghețat, iar Depp a fost înlocuit în franciza cinematografică „Fantastic Beasts”, un spin-off al „Harry Potter”.

De asemenea, Depp a pierdut un proces de calomnie în urmă cu mai puțin de doi ani contra tabloidului britanic „The Sun”, care l-a etichetat drept „bătăuș de soții”. Un judecător al Înaltei Curți din Londra a decis că acesta a agresat-o pe Heard în mod repetat.

Amintim, avocații lui Depp au intentat procesul în Fairfax County, statul Virginia, fiindcă „Washington Post! este tipărit acolo, deși publicația nu a fost acuzată de nimic.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele