Jucătoarea de tenis Serena Williams se retrage din tenis, la vârsta de 40 de ani

1

Serena Williams este una dintre cele mai apreciate jucătoare de tenis din istoria Americii. Sportiva în vârstă de 40 de ani deține 73 de titluri la simplu și 23 de titluri la dublu. Cu toate acestea, Serena Williams a anunțat oficial că se retrage din tenis. Momentul va avea loc după ediția din acest an de la US Open. Ediția se desfășoară între 29 august și 11 septembrie 2022.

Se pare că acestea sunt ultimele săptămâni în care fanii sportivei o mai pot vedea pe aceasta pe teren. În cel mai recent număr al revistei Vogue, Serena a explicat care este motivul pentru care renunță la cariera sa de succes. Deși nu a fost o hotărâre ușoară, jucătoarea de tenis este entuziasmată pentru ceea ce-i rezervă viitorul.

Serena Williams a anunțat că se retrage din tenis

Serena Williams a făcut un anunț dureros pentru fanii meciurilor de tenis. Aceasta a declarat că este pregătită să-și încheie în mod oficial cariera sportivă. După ce a cucerit 23 de turnee de Grand Slam, Williams vrea să pună mai mult accent asupra vieții de familie.

Serena nu a fost niciodată o femeie care să se conformeze la așteptările celor din jur. Aceasta și-a făcut propriile alegeri în viață și le-a urmat fără să le regrete. Sportiva a făcut anunțul de retragere public, fiind o decizie complet asumată. Aceasta a oferit și un mesaj pentru fanii care au susținut-o de-a lungul carierei sale.

”Nu i-a plăcut niciodată acest cuvânt, retragere. Cred că cel mai bun cuvânt pentru a descrie această decizie este evoluție. Vreau să evoluez puțin mai departe de tenis. Vine un moment în viață când trebuie să luăm decizii și să ne îndreptăm în direcții diferite. ”

”Acel moment este întotdeauna dificil, maia les dacă iubești cu adevărat ceea ce faci. Ador să joc tenis, dar numărătoarea inversă a început. Trebuie să mă concentrez pe a fi mamă, pe obiectivele mele spirituale și să descopr o Serena diferită, o persoană care este entuziasmată de viitor. Mă voi bucura de aceste săptămâni care urmează pe teren”.

Decizia Serenei nu a fost deloc una ușoară. Cu toate acestea, jucătoarea de tenis își dorește să-și mărească familia și să pună cariera pe plan secundar.

Serena Williams a obținut prima sa victorie după mai bine de un an în meciul de la Toronto

Serena Williams în timpul meciului de la Toronto 2022

Vestea că Serena Williams se retrage din tenis a venit la doar o zi distanță după ce aceasta a înregistrat  victorie remarcabilă la toronto. Aceasta a fost prima sa victorie într-un circuit de tenis profesionist după mai bine de un an.

Sportiva s-a aflat ăe teren cu adversara sa de temut, Nuriei Parrizas-Diaz. Meciul de la Toronto i-a impresionat complet pe fanii sportivei care a avut parte de o revenire remarcabilă. După eșecul de la Wimbledon, Williams a revenit în teren cu forțe proaspete.

Sportiva a purtat și de această dată plasturi negri pe obraz. Se pare că aceasta are probleme de sănătate din cauza sinuzitei. Pe terenul de tenis, Serena a reușit să obțină prima sa victorie cu 63, 6-4. Sportiva nu a mai câștigat un  meci simplu din luna iunie a anului trecut.

Serena a lipsit o perioadă destul de lungă de pe teren. După pauza lungă muți s-au gândit că aceasta își dorește să se retragă. Se pare că bănuielile fanilor săi nu au fost departe de adevăr. Victoria de la Toronto a umplut-o pe sportivă de energie.

Urmează un meci dificil la New York. Sportiva a declarat că nuștie dacă va reuși să câștige meciul de la New York, însă aceasta este pregătită să dea tot ce are mai bun pe terenul de tenis.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele