Judecătorul Cristi Dănileț, exclus din magistratură pentru postările de pe TikTok

2
- Reclama -

Magistratul din cadrul Tribunalului Cluj a fost dat afară, abaterea lui constând în „conduită prin care se aduce atingere imaginii justiției”, după ce a publicat pe rețeauaTikTok două filmulețe.

În apărarea sa, Dănileț spune că imaginile nu au legătură cu profesia și este viața lui privată:

Luni s-a decis excluderea mea din magistratură de către CSM pentru două filmulețe publicate anul trecut pe TikTok: într-unul tai gardul viu de acasă, în celălalalt curăț o piscină. Nu am făcut atunci nicio afirmație în legătură cu justiția și imaginile nu au legătură cu profesia. Este fix viața mea privată pentru care nu înțeleg să dau socoteală nimănui. Abaterea reținută este „conduita prin care se aduce atingere imaginii justiției”. Soluția s-a luat cu majoritate de voturi, căci unii membri CSM au găsit că sunt reale neregulile invocate de mine referitoare la modul în care s-a realizat cercetarea de către Inspecția Judiciară”, spune Cristi Dănileț pe pagina personală de Facebook.

Acesta spune că va formula recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție și este sigur că se va remedia această soluție:

Îmi voi continua îndeplinirea atribuțiilor până se ia decizia finală”, mai spune Dănileț.

- Reclama -

Decizia în materie disciplinară a secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii – CSM a decis, luni, excluderea din magistratură a judecătorului:

Cu majoritate, admite acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva domnului Cristi Vasilică Danileţ – judecător în cadrul Tribunalului Cluj pentru fapta constând în manifestările pârâtului pe reţelele de socializare. Cu majoritate, aplică domnului Danileţ Cristi Vasilică – judecător în cadrul Tribunalului Cluj, sancţiunea disciplinară constând în <excluderea din magistratură> pentru săvârşirea abaterii disciplinare. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, scrie în minuta deciziei Secției de judecători a Consiliului Superior al Magistraturii.

- Reclamă -

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele