Putin a propus Arabiei Saudite să achiziţioneze un sistem de rachete fabricat în Rusia după atacul cu drone asupra rafinăriilor

0

Preşedintele Vladimir Putin a propus luni Arabiei Saudite să achiziţioneze un sistem de rachete fabricat în Rusia pentru a-şi apăra teritoriul, după atacurile cu drone care i-au vizat instalaţiile petroliere.

“Suntem pregătiţi să ajutăm Arabia Saudită pentru ca ea să îşi poată proteja teritoriul. Am putea să o facem în acelaşi mod în care Iranul a făcut-o, cumpărând sistemele de rachetă ruseşti S-300 şi în acelaşi mod în care Turcia a procedat deja prin cumpărarea sistemelor de rachete ruseşti S-400”, a declarat preşedintele Vladimir Putin la Ankara.

Aceste arme “vor proteja cu siguranţă orice situri de infrastructură în Arabia Saudită”.

Coaliţia din Yemen condusă de Arabia Saudită a afirmat luni că armele utilizate în acest atac revendicat de rebelii yemeniţi houthi au fost fabricate în Iran, informează Agerpres.

“Facem apel la toate ţările să se abţină de la orice acţiune sau concluzie pripită care să agraveze situaţia, ci dimpotrivă, să menţină o line care va contribui la calmarea sa”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinul, Dmitri Peskov.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele