Județul Dâmboviţa a câştigat Sfinxul şi Babele din Bucegi, în procesul cu județul Prahova

1

Anunțul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, care a comunicat duminică faptul că a obţinut în instanţă unele dintre cele mai cunoscute monumente naturale ale României, notează news.ro.

Babele și Sfinxul sunt situate la graniţa dintre Prahova şi Dâmboviţa, iar cele două judeţe îşi dispută în instanţă proprietatea asupra terenului pe care sunt aşezate monumentele naturale.

Mă bucur să le transmit dâmboviţenilor că joi, 25 noiembrie, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a avut câştig de cauză în procesul cu judeţul Prahova, vecinii noştri susţinând că atât Sfinxul, cât şi Babele se află pe teritoriul lor. Deşi sentinţa de joi nu este definitivă, toate instanţele, altele decât cele din Prahova, au spus că cele două monumente sunt ale judeţului nostru, iar eu mă voi asigura că Sfinxul şi Babele vor rămâne pe teritoriului judeţului nostru”, a scris preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, duminică, pe Facebook.

Acest proces a fost deschis în 2015, şi se află pe rolul Tribunalului Vâlcea. Reclamant în dosar este prefectul judeţului Dâmboviţa, iar pârâţi sunt comuna dâmboviţeană Moroeni şi oraşul prahovean Buşteni. Prefectul judeţului Prahova are calitate de intervenient în dosarul în cauză.

Trebuie spus, însă, că decizia Tribunalului Vâlcea nu este definitivă.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele