AQUA Carpatica: „Am câștigat la UE și vom exista atât timp cât vor exista Munții Carpați”

0

Compania românească de apă minerală AQUA Carpatica a transmis, astăzi, printr-un comunicat de presă, că a câștigat primul proces cu concurentul străin VodaVoda:

Soluția primei instanțe, a Tribunalului București, a fost corectată parțial de către Curtea de Apel București, care a admis în parte apelul formulat de AQUA Carpatica, conform Hotărârii 580/2018.16.05. Soluția nu este una definitivă, procesul urmând a continua la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde avem convingerea că vom câștiga definitiv.

De altfel, Autoritatea Europeană competentă în domeniul proprietății intelectuale (EUIPO – European Union Intellectual Property Office), familiarizată cu nenumărate sticle pătrate – poligonale și cu rolul funcțional al acestei forme, a constatat deja că există o distinctivitate clară între cele două mărci: culoarea albă este diferită de cea neagră, sintagma AQUA Carpatica evident diferită de sintagma VodaVoda, apa minerală este clar altă categorie decât apa de izvor.

În plus, arhetipul unei sticle pătrate – poligonale (inregistrat de altfel incă din 1866 în Statele Unite) nu poate fi obiect de proprietate intelectuală al nimănui. De aceea, ne exprimăm încrederea noastră deplină în justiția din România și suntem convinși că așa cum s-au pronunțat soluțiile de către instanțele europene, se va constata și aici distinctivitatea clară a celor două branduri”, se arată în comunicatul transmis, astăzi, de AQUA Carpatica.

VEZI ȘI: Jean Valvis, liderul informal al pieței apelor minerale din România sancționează noul proiect de lege al apelor minerale

AQUA Carpatica va face recurs pentru a transforma acest apel câștigat parțial într-o decizie definitivă cu câștig de cauză totală.

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele