Kaspersky Lab: Cum poți detecta camerele ascunse în timpul călătoriilor

0
- Reclama -

Utilizarea camerelor ascunse pentru a spiona oaspeții în locuințe închiriate a făcut, recent, obiectul multor titluri de articole, însă, pentru industria de securitate astfel de tactici nu reprezintă nicio noutate.

Dispozitivele de supraveghere pot fi folosite pentru a spiona oameni de afaceri care călătoresc, politicieni, activiști sau jurnaliști. Pentru a ajuta toți călătorii să rămână în siguranță în timp ce se află departe de casă, cercetătorii Kaspersky Lab au creat o listă de recomandări de securitate pentru dispozitive și informații digitale – folosind tehnici simple și un kit de bază, ușor accesibil.

În luna aprilie, o familie a descoperit că activitățile sale au fost transmise live prin intermediul unei camere ascunse în sistemul de alarmă anti-incendiu, din camera de zi a unei case închiriate în Irlanda – doar unul dintr-o serie de exemple recente. Urmărirea pare a fi un risc tot mai mare cu care se confruntă cei care călătoresc. Printre alte amenințări se numără cele care vizează dispozitivele digitale precum laptopuri și telefoane și informațiile stocate pe ele. Cercetătorii Kaspersky Lab și-au folosit experiența pentru a împărtăși o listă a riscurilor legate de securitatea călătoriilor și pentru a arăta modul în care utilizatorii le pot aborda în moduri practice și simple.

De exemplu, pentru a vă asigura că nu există camere sau microfoane ascunse în camera de hotel sau în apartamentul închiriat, cercetătorii vă recomandă să călătoriți cu un mic instrument (ușor accesibil online) care include un scaner de frecvențe radio, precum și diode emițătoare de lumină și o sticlă roșie.

Citește cum poți detecta „spionii” pe News4IT.

- Reclama -
- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele