Leș a scăpat de omul lui Dragnea de la Departamentului pentru Armamente

0

Ministrul Apărării, Gabriel Leş, l-a eliberat din funcţie pe Andrei Ignat, secretar de stat al Departamentului pentru Armamente, după ce analiza privind înzestrarea a arătat „necesitatea relansării şi reenergizării” managementului.

Andrei Ignat era un apropiat al fostului președinte al PSD, Liviu Dragnea, și a fost implicat în blocarea licitației pentru corvete, al cărei câștigător urmează să fie anunțat în perioada următoare.

Propunerea lui Leş a primit avizul premierului Viorica Dăncilă.

„Ministrul apărării naţionale, Gabriel Leş a dispus demararea, în perioada curentă, a unui amplu proces de evaluare a activităţii diferitelor structuri ale MApN, ce vizează eficientizarea activităţii instituţiei. Rezultatele preliminare au subliniat necesitatea relansării şi reenergizării activităţii manageriale a departamentului responsabil de activitatea de înzestrare. În acest context, ministrul apărării naţionale a decis ca oportună eliberarea din funcţie a domnului Andrei Igant, secretar de stat al Departamentului pentru Armamente, propunere ce a primit avizul premierului”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării.

Citește și USR: Dragnea, jos mâinile de pe Armata Română!

Ignat a ajuns la șefia Departamentului Armamente în mai 2018, funcție cu rang de secretar de stat, pe filiera PSD Craiova, organizație controlată de cuplul Claudiu Manda și Lia Olguța Vasilescu, apropiații lui Liviu Dragnea.

Fără  experiență în domeniul achizițiilor militare, Ignat a gestionat bugete de ordinul miliardelor de euro, bani care urmau să fie cheltuiți pentru înzestrarea Armatei Române.

Cu ignat Dragnea voia control pe o licitație de peste 1,2 miliarde euro

Dragnea dorea ca Ignat să facă în așa fel ca Naval Group (n.r.companie franceză) să nu câştige licitaţia pentru construirea a patru corvete, pe care grupul de firme ar fi câştigat-o pentru că a prezentat cea mai bună ofertă financiară, 1,2 miliarde de euro, faţă 1,25 miliarde de euro cât era oferta olandezilor de la Damen şi 1,34 miliarde, cea a Fincantieri, parteneri ai Naval Group, au susținut jurnaliștii francezi.

Dragnea și Ignat doreau astfel să descalifice grupul francez sau să anuleze licitaţia.

Citește și Damen împarte cu statul acțiunile Șantierului Naval Mangalia

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele