Kathleen Ann Kavalec va fi ambasadoarea SUA în România

0

Potrivit unui comunicat al Casei Albe, Kavalec este membră a Înaltului Serviciu de Afaceri Externe cu rang de ministru-consilier și, din 2019, șefă a misiunii OSCE în Bosnia-Herțegovina.

Mai înainte, ea a ocupat funcția de subsecretar adjunct în cadrul Biroului pentru afaceri europene și eurasiatice al Departamentului de Stat.

Totdată, a fost director al Biroului pentru afaceri rusești și adjunct al șefului de misiune al Misiunii UNESCO a SUA la Paris.

De asemenea, a supervizat importante programe de asistență externă ale SUA în calitate de coordonator adjunct pentru asistență în cadrul Biroului european și de director pentru prevenirea conflictelor în cadrul Biroului coordonatorului pentru reconstrucție și stabilizare.

Kavalec a mai fost și ofițer pentru afaceri culturale la Ambasada SUA din București, consilier politic la Ambasada SUA din Ucraina, precum și, de două ori, ofițer politic la Ambasada SUA din Moscova.

În fine, la Washington, a fost ofițer de management legislativ în cadrul Biroului pentru afaceri legislative și director al Unității economice din cadrul Biroului coordonatorului pentru asistență pentru noile state independente.

Născută în California, Kavalec a obținut o diplomă în științe politice la Universitatea California din Berkeley și un masterat în servicii externe la Universitatea Georgetown din Washington D.C.

Mai trebuie spus și că Kathleen Ann Kavalec este laureată a numeroase premii ale Departamentului de Stat, precum și a Premiului prezidențial pentru rang.

Vorbește 5 limbi, în afara englezei: română, rusă, spaniolă, franceză și portugheză.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele