Teodorovici crede că este „mai important ca oricând” să fie depusă o moţiune de cenzură

Teodorovici a susţinut că PSD a scăzut sub cota de la prezidenţiale şi de la alegerile europarlamentare

0

Senatorul PSD Eugen Teodorovici consideră că acum este „mai important ca oricând” să fie depusă o moţiune de cenzură la adresa Guvernului Orban, adăugând că o guvernare trebuie asumată atunci când „ţara are nevoie”.

 

Declarațiile războinice vin după ce ”ministrul deficit” Teodorovici și-a anunțat candidatura la președinția PSD cu două zile în urmă. Teodorovici este susținut de aripa pro-penali din PSD, de curând fostul ministru de Finanțe publicând o fotografie în care apare împreună cu Codrin Ștefănescu.

„Mi-am spus întotdeauna acest punct de vedere şi am fost pe această zonă, am spus că un politician responsabil pentru această ţară nu stă deoparte, dă cu pietre în cel de la guvernare, arată cât de slab este, spune că e mai bun decât cel de la guvernare, dar nu-şi asumă guvernarea. Ştiu că, poate, în România calculul politic spune altceva, e mai bine să stai deoparte ca ceilalţi să se erodeze, să spunem, politic, şi atunci o să ai de de câştigat, nu este corect faţă de România. Astăzi, din punctul meu de vedere, este mai important ca oricând o astfel de moţiune de cenzură să fie depusă, dacă spunem că este o guvernare slabă şi antiromânească, dacă spunem că felul în care se guvernează pune în pericol siguranţa noastră ca cetăţeni, pe partea de pandemie, atunci este un motiv în plus să depui o astfel de moţiune”, a declarat Eugen Teodorovici, înainte de intrarea la şedinţa CExN al PSD.

În opinia lui, îţi asumi o guvernare, atunci când „ţara are nevoie”. „Când guvernezi? Când totul este perfect?”, a completat Teodorovici.

Teodorovici, unii îi spun ”ministrul – discotecă”, el se crede ”buldozerul”

Întrebat dacă actuala conducere a PSD îşi va asuma o astfel de decizie, el a spus: „Nu ştiu, o să vedem, o să clarific astăzi la CEx, de asta sunt astăzi la partid pentru a vedea şi acest punct de vedere vizavi de depunerea unei moţiuni”.

„Dacă da, când facem acest lucru, dacă nu, care sunt motivele. Repet, din punctul meu de vedere, eu simt, discut cu oamenii, toţi românii doresc o schimbare în acest sens. (…) Această guvernare trebuie să plece imediat, dacă, într-adevăr, noi, ceilalţi, din opoziţie suntem politicieni responsabili. (…) Nu are nicio legătură starea de epidemie, cine spune acest lucru că starea de alertă ar fi un motiv pentru nedepunerea unei moţiuni este o abordare falsă. Acum, românii au nevoie de o guvernare responsabilă”, a mai spus Teodorovici.

 

Teodorovici nu vrea echipă cu Ciolacu

a susţinut, însă, că nu crede că s-au făcut înţelegeri între PSD şi preşedintele Klaus Iohannis.

Teodorovici a susţinut că PSD a scăzut sub cota de la prezidenţiale şi de la alegerile europarlamentare.

„Îmi anunţ candidatura pentru funcţia de preşedinte al partidului fiindcă nu vreau să ajungem vreodată să ne punem problema pragului electoral. Nu am venit aici să critic pe nimeni. Am venit să spun doar lucruri pe care le vede oricine”, a spus fostul ministru al Finanţelor.

El a arătat că, dacă va câştiga competiţia pentru şefia PSD, vrea să aducă alături de el o echipă „de oameni tineri, cu şcoală”, „oameni care nu şi-au început cariera în PSD lipind afişe”, nu toţi cu vechime sau membri ai PSD.

„Sunt oameni cu Bacalaureatul făcut la vremea lui, cu studii în universităţi de stat serioase, cu pregătire economică, juridică şi ştiinţifică. Oameni fără doctorate la Academia de Informaţii”, a spus fostul ministru de Finanţe.

Întrebat dacă Marcel Ciolacu ar avea loc în echipa sa, el a răspuns că invers nu poate avea loc o astfel de discuţie. El a arătat că îşi doreşte ca un congres al PSD să aibă loc cât mai curând.

Teodorovici a susţinut că PSD a scăzut sub cota de la prezidenţiale şi de la alegerile europarlamentare

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele