Kelemen Hunor: Iohannis, primul preşedinte care nu a avut niciun mesaj pentru maghiari, de 15 martie

0

Klaus Iohannis este primul preşedinte care nu a adresat maghiarilor niciun mesaj cu ocazia zilei de 15 martie, Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, în cei cinci ani de mandat, a declarat, sâmbătă, Kelemen Hunor, la o dezbatere din Harghita.

“El este primul preşedinte care în mandatul de cinci ani, pe 15 martie, care pentru maghiarii din Ardeal e la fel de important ca pentru orice maghiar din orice colţ al lumii, nu a trimis niciun mesaj pentru maghiari. Iliescu, în al doilea mandat deja a făcut un efort, Băsescu a făcut acest lucru indiferent dacă a fost sincer sau nu, oamenii l-a crezut, deci în ambele mandate, Constantinescu evident a făcut acest lucru, dar Iohannis nu a făcut acest lucru. Acesta este un fapt, este un lucru pe care nu vreau să-l interpretez în niciun fel, să-l interpreteze oamenii”, a spus Kelemen Hunor la Conferinţa Tinerilor Maghiari, organizată la Băile Homorod, judeţul Harghita, scrie Mediafax.

Candidatul UDMR la prezidenţialele din acest an a spus că numărul maghiarilor care îl susţin pe Iohannis s-a înjumătăţit faţă de 2014.

“82-83 la sută dintre maghiari în 2014 în turul doi au votat cu Iohannis. A ştiut şi Iohannis că aşa se va întâmpla, şi noi am ştiut, nu a fost nicio surpriză pentru nimeni. Acum, am făcut un sondaj de opinie, nu de mult, după europarlamentare, şi vorbim de alegătorii siguri, care merg la vot, deci 42% dintre aceşti votanţi l-ar sprijini pe Iohannis, deci s-a înjumătăţit numărul celor care îl susţin pe Iohannis”, a mai spus Kelemen.

Citește și Hunor vrea să scape de Guvernul Dăncilă după doi ani și jumătate de ”concubinaj” cu infractorul Dragnea

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele