Kia a dezvăluit modelul Seltos pentru prima dată

0

Kia a dezvăluit modelul Seltos pentru prima dată la nivel global, în cadrul unui eveniment special în Delhi, India.

Seltos va fi produs pentru diferite regiuni la două unități de producție Kia – în Andhra Pradesh, districtul Anantapur din India și Gwangju, Coreea de Sud. Modelul va fi comercializat pe piețele globale începând cu a doua jumătate a anului 2019.

SUV-ul este echipat cu faruri și stopuri full LED, înguste și cu un design complex, oferind automobilului o prezență impunătoare și plină de încredere pe șosea. Pentru călătoriile din timpul zilei, modelul dispune de sistemul de aprindere automată a luminilor pe timp de zi, cu tehnologie LED, atât pentru blocurile optice față cât și spate și grafică 3D pentru semnalizatoare. Pentru călătoriile pe ceață, automobilul este echipat cu lumini cu tehnologie LED.

Motorizari Kia Seltos

Modelul este disponibil cu motorul pe benzină turbo T-GDI de 1.6 litri, care oferă 177 CP, motorul aspirat pe benzină de 2.0 litri, care oferă 149 CP și motorul diesel de 1.6 litri, care oferă o putere de 136 CP (n.r. pentru Europa ar putea fi communicate curând și alte motori-zări). În funcție de piața de comercializare, Seltos va fi disponibil cu până la trei tipuri de transmisie automată, pentru a satisface nevoile și stilurile de condus ale cumpărătorilor – transmisia automată cu dublu ambreiaj și șapte trepte de viteze (7DCT), transmisia automată cu șase trepte (6AT) și transmisia CVT (Continuously Variable Transmission).

Seltos este echipat cu sistemul Drive Mode Select, care permite șoferilor să adapteze comportamentul automobilului în funcție de stilul de condus preferat sau de condițiile de rulare. Șoferii pot alege între modurile ‘Normal’, ‘Eco’ și ‘Sport’. Modul de condus ‘Eco’ este setat pentru a maximiza autonomia prin măsuri de economisire a combustibilului, în timp ce modul de condus ‘Sport’ oferă un răspuns mai rapid al direcției și al motorului, pentru a maximiza dinamica automobilului. Modul de condus ‘Normal’ oferă un echilibru între celelalte două moduri precedente de condus.

Sistemul infotainment avansat de 10.25 inch dispune de un pachet complet de tehnologii și oferă funcționalitatea avansată split-screen. Aceasta permite utilizatorilor să controleze sau să monitorizeze numeroase funcții ale automobilului în același timp, dar și să personalizeze ecranul sistemului pentru a afișa până la trei aplicații simultan. Prin urmare, șoferul poate alege să vadă un singur display (cum ar fi navigația) sau să combine diferite funcționalități pe ecranul sistemului.

O altă dotare în premieră este sistemul de sunet premium Bose cu opt difuzoare, care oferă un sunet captivant, ce duce entertainment-ul în interiorul automobilului la un alt nivel.

Interiorul cabinei este prevăzut cu sistemul ambiental Sound Mood Lighting, oferit opțional, care emite o lumină ușoară din fețele portierelor. Acesta include o suprafață unică cu model 3D pe fețele portierelor. Sistemul Sound Mood Lighting pulsează pe ritmul muzicii redate de sistemul audio, dispunând de opt culori personalizabile și șase teme de iluminare a habitaclului.

Seltos oferă, de asemenea, sistemul telematic UVO CONNECT, dezvoltat de Kia. UVO CONNECT este conceput pentru a aduce șoferii în era digitală, conectându-i cu lumea înconjurătoare și oferindu-le informații utile – prin sistemul touchscreen din interiorul automobilului, dar și prin smartphone-urile compatibile.

Caroseria modelului Seltos este realizată din oțel și aluminiu, contribuind la maximizarea rigidității și torsiunii, în timp ce păstrează o greutate redusă. Având în proporție mare componente din oțel de înaltă rezistență, realizate printr-un proces tehnologic avansat, caroseria rigidă reduce vibrațiile în timpul rulării și contribuie la îmbunătățirea siguranței pasagerilor în cazul unei coliziuni.

Cititi si Așa arată noul crossover Kia XCeed – o alternativă pentru SUV-urile tradiționale

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele