Kievul bombardat în timpul vizitei secretarului general al ONU

3
- Reclama -

Rachete ruseşti au lovit Kievul, pentru prima oară de la jumătatea lunii aprilie şi în mijlocul unei vizite a secretarului general al ONU Antonio Guterres, care, la rândul său, şi-a exprimat regretul că nu s-a reuşit evitarea războiului din Ucraina de către Consiliul de Securitate.

Jurnaliştii AFP au văzut, la faţa locului, etajul unei clădiri în flăcări, cu fum negru ieşind prin geamurile sparte şi o prezenţă numeroasă a poliţiştilor şi a echipelor de salvare.

„Seara, inamicul a tras asupra Kievului. Două atacuri asupra cartierului Cevcenkovski, asupra etajelor inferioare ale unei clădiri rezidenţiale”, a spus primarul capitalei, Vitali Kliciko.

Potrivit preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski,”cinci rachete” au căzut asupra capitalei.” Asta spune multe despre adevărata atitudine a Rusiei faţă de instituţiile internaţionale, despre eforturile liderilor ruşi de a umili ONU şi despre tot ceea ce reprezintă organizaţia”, a comentat preşedintele Zelenski într-o înregistrare video.

Serviciile de urgenţă au scris pe Facebook că zece persoane au fost rănite în aceste atacuri. A fost vizată o clădire rezidenţială de 25 de etaje „ale cărei primele două etaje au fost parţial distruse”, potrivit aceleiaşi surse.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres a fost „şocat”, dar este „în siguranţă”, a declarat un purtător de cuvânt al ONU, Saviano Abreu, deplângând faptul că atacul „s-a întâmplat aproape de unde ne aflam noi”, deşi este o „zonă de război”.

- Reclama -

Ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba, care a spus că rachetele trase sunt rachete de croazieră, a calificat atacul drept „un act de barbarie odios”, iar şeful administraţiei prezidenţiale, Andrii Iermak, a cerut ca Rusia să fie privată de dreptul său de veto în Consiliul de Securitate al ONU.

Vezi și: România primește 450 de milioane de euro pentru a ajuta refugiații ucraineni

- Reclamă -

3 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele