Se lucrează intens la 11 kilometri de conducte care duc agent termic în nordul Bucureștiului

0
- Reclama -

Lucrările la magistrala Grozăveşti – o reţea de termoficare ce va deservi zona de nord a Capitalei – se vor efectua şi peste iarnă, a declarat, marţi, primarul general al Bucureștiului, Nicuşor Dan.

 

Pe magistrala Grozăveşti, un traseu de 11 km, compus din şapte kilometri de conducte mari şi patru kilometri racorduri, se efectuează proba de presiune pentru 1.000 de metri.

„În acest moment, din aceşti 11 km sunt făcuţi 2,5 km. Noutatea pentru iarna asta este că o să lucrăm şi peste iarnă, dacă nu se poate lucra la magistrală, se poate lucra pe racorduri, care sunt conductele mai mici, care se află între magistrală şi punctele termice. Deci nu reţeaua secundară, reţeaua principală, (…) care poate fi alimentată paralel cu aceste conducte provizorii”, a precizat Nicuşor Dan.

Cartierului Aviaţiei – cel mai vitregit

Primarul general a adăugat că este o bucată de reţea importantă, care alimentează 66 de blocuri din zonă, unde au fost ani de zile avarii. În acest fel se permite ca zona de nord a oraşului şi al cartierului Aviaţiei, „care este cel mai vitregit după ce au dispărut cele două CET-uri”, să poată fi alimentată nu numai din CET Sud, ci şi din CET Grozăveşti.

- Reclama -

Vezi și Crețu, Termoenergetica explică cât de greu se repornește sistemul de termoficare din Bucureşti

Întrebat de situaţia de la CET Griviţa, care funcţionează la cote de avarie din cauza datoriilor, primarul general a arătat că se află în derulare demersurile pentru reducerea datoriilor pe care Termoenergetica le are, inclusiv către CET Griviţa.

„Aşa cum Termoenergetica are datorii către ELCEN, are datorii şi către operatorul privat şi către CET Griviţa şi pe chestiunea aceasta, la jumătatea lui noiembrie, a fost acea ordonanţă de urgenţă prin care Primăria Capitalei se poate împrumuta. Am început demersurile, în sensul că am avut o întâlnire cu băncile, după care am avut o consultare de piaţă, după care am lansat achiziţia de împrumut – asta s-a întâmplat în 29 noiembrie, data limită este 14 decembrie pentru depunerea ofertelor şi sperăm să avem versiunea preliminară de contract undeva în 16 decembrie. Până la sfârşitul anului să încasăm şi să plătim aproximativ 500.000.000 de lei. Asta va reduce considerabil datoriile pe care Termoenergetica le are către toată lumea, inclusiv către CET Griviţa”, a mai spus Nicuşor Dan.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele