Klaus Iohannis: din 15 mai sportivii își pot relua activitatea

Cluburile din Liga 1 îşi vor relua antrenamentele, însă în condiţii speciale

0
klaus-iohannis
- Reclama -

Din 15 mai, când România va încheia oficial starea de urgență, sportivii își pot relua antrenamentele, dar respectând anumite restricții. Klaus Iohannis a clarificat lucrurile şi a evidenţiat diferenţele dintre profesionişti şi amatori.

 

„Pentru sportivi avem două situaţii. Profesioniştii îşi pot relua cantonamentele, în condiţii speciale de igienă, de verificări medicale, însă competiţiile sportive în această primă etapă nu vor începe. Deci, repet, sportivii profesionişti îşi pot relua cantonamentele în condiţii foarte clar descrise, dar competiţiile sportive nu vor fi reluate, acum, în prima etapă.

Pentru sportivii amatori, este posibil să-şi reia activitatea doar acolo unde se face sport individual, sport individual inclusiv dacă se foloseşte o bază sportivă, dar numai în aer liber. Deci, pentru amatori, este posibil să-şi reia activitatea doar la sporturi individuale şi doar în aer liber. Iar dacă se foloseşte o bază sportivă, accesul în vestiar, acolo unde îşi schimbă echipamentul, nu este permis”, a declarat Iohannis.

Augustin Zegrean:  decretul este în limita Constituţiei şi a legii care reglementează această stare de urgenţă

- Reclama -

Din 15 mai, cluburile din Liga 1 îşi vor relua antrenamentele, însă în condiţii speciale. Mai mult, ministrul Ionuț Stroe a lăsat de înțeles că Liga 1 se va putea relua la jumătatea lunii iunie.

Stroe susține că toate echipele vor fi testate înainte de a intra în cantonament, iar jucătorii nu vor putea părăsi bazele de pregătire până la finalul cantonamentelor.

Trebuie să ne asigurăm că toți participanții la pregătire vor fi testați. Atât înainte de reluarea antrenamentelor, cât și la final. Va fi un regim destul de strict în modul în care vor servi masa, în modul în care vor fi folosite vestiarele, cum se vor desfășura antrenamentele.

Din discuțiile avute cu FRF și LPF am înțeles că patru săptămâni sunt suficiente pentru pregătirea echipelor din Liga 1. Cred că putem lua data de 15 mai ca un reper pentru ieșirea din starea de urgență, dar trebuie să înțelegem că sănătatea publică este mai importantă decât orice”, a declarat Ionuț Stroe

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele