Lukaşenko vrea să organizeze Mondialul 2021 de hochei pe gheaţă

0
- Reclama -

Preşedintele din Belarus, Aleksandr Lukaşenko, a cerut luni preşedintelui Federaţiei internaţionale de hochei (IIHF), elveţianul Rene Fasel, să reziste presiunilor injuste şi să garanteze că Mondialul 2021 de hochei pe gheaţă va avea loc în ţara sa.

 

Campionatul Mondial 2021 de hochei pe gheaţă este prevăzut între 21 mai şi 6 iunie la Minsk şi Riga, capitala Belarusului, respectiv a Letoniei, cele două ţări care au obţinut dreptul să găzduiască competiţia.

”Dacă IIHF reuşeşte să evite această presiune injustă, atunci vom organiza campionatul mondial. Acum totul depinde de voi”, a declarat preşedintele Lukaşenko după întâlnirea cu Rene Fasel de la Minsk.

Vezi și Dictatorul Lukaşenko tratează manifestanții drept teroriști

Preşedinţia Belarusului a difuzat un clip video de la începutul reuniunii, în care Aleksandr Lukaşenko l-a primit pe şeful IIHF cu o îmbrăţişare călduroasă.

- Reclama -

IIHF se află sub o constantă presiune pentru a muta competiţia mondială din Belarus, din cauza protestelor pe plan naţional şi internaţional izbucnite după realegerea de anul trecut a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko. În ultimele săptămâni, opoziţia din Belarus a cerut anularea tuturor meciurilor prevăzute la Minsk, în semn de protest contra menţinerii la putere a lui Lukaşenko.

În timpul întâlnirii cu Rene Fasel, Aleksandr Lukaşenko a dat asigurări că ţara sa este pregătită să organizeze Campionatul Mondial şi fără Letonia, dacă aceasta se va retrage aşa cum a ameninţat că va face, şi că securitatea participanţilor va fi garantată.

”Manifestanţii şi alte categorii de persoane nemulţumite nu vor lua cu asalt instituţiile guvernamentale şi Capitoliile, a declarat Luşaşenko, făcând referire la asaltul partizanilor preşedintelui american Donald Trump asupra Congresului american. Noi avem o situaţie absolut normală în ce priveşte dezvoltarea procesului democratic”.

În manifestaţiile contra lui Lukaşenko, care a câştigat alegerile din august cu 80% din voturi, s-au înregistrat cel puţin patru decese şi mii de arestări, iar forţele de securitate au fost acuzate că i-au torturat pe demonstranţi.

Ministrul de externe din Cehia, Tomas Petricek, a declarat că nu îşi poate imagina ca Mondialul pe care ţara sa l-a câştigat de şase ori să se deruleze în Belarus, legitimând astfel un regim represiv.

Citește și Uniunea Europeană refuză să-l recunoască pe Aleksandr Lukaşenko drept preşedinte al Belarusului

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele