Dictatorul Lukaşenko tratează manifestanții drept teroriști

0
lukasenko belarus minsk

Lukaşenko a declarat la o reuniune de la Minsk că protestatarii au blocat căile ferate, ceea ce „poate duce la accidente grave şi la moartea multor oameni”, potrivit unor comentarii transmise de agenţia de presă de stat BelTa.

 

„Acestea sunt acţiuni ale unor grupuri criminale organizate cu semne de terorism. Când linia roşie este depăşită, guvernul trebuie să răspundă”, a avertizat Lukaşenko.

În Minsk au avut loc proteste în masă în fiecare săptămână de la alegerile contestate de la începutul lui august, despre care susţinătorii opoziţiei susţin că au fost fraudate pentru ca Lukaşenko să rămână la putere.

Criză de vaccinuri în România, următorul stoc vine la jumătatea lui noiembrie

În vârstă de 66 de ani, el a condus Belarus, o fostă republică sovietică, timp de peste un sfert de secol, tolerând puţine diferenţe de opinii.

Vezi și Mitsubishi Outlander la 30 de mii de km. Bine, rău…

Aproape 600 de persoane au fost reţinute la mitinguri neautorizate din ţară luni, a informat marţi Ministerul de Interne din Belarus, într-un comunicat transmis de media de stat. De asemenea, instituţia a precizat că peste 500 de persoane au fost reţinute duminică.

Scriitoarea Svetlana Aleksievici, laureată Nobel pentru Literatură în 2015, ultimul lider al opoziției din Belarus în libertate

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele