Klaus Iohannis întâlnire cu regele Philippe al Belgiei la Baza Kogălniceanu

0
- Reclama -

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit pe regele Belgiei, Philippe, la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu. Este pentru a doua oară când șeful statului ajunge la această bază militară, săptămâna aceasta.

În urmă cu două zile, tot aici s-a întâlnit cu președintele Franței, Emmanuel Macron.

Pe lângă convorbirile oficiale, cei doi şefi de stat se vor întâlni cu militarii români, belgieni şi din celelalte ţări aliate, desfăşuraţi pe teritoriul României în cadrul efortului aliat de întărire a posturii de descurajare şi apărare pe Flancul Estic, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Vizita regelui Belgiei „se desfăşoară pe fondul unui dialog bilateral consolidat la nivel înalt şi al cooperării strânse româno-belgiene în domeniul apărării, mai ales în contextul participării Regatului Belgiei cu un contingent la Grupul de luptă NATO din România”, a potrivit comunicatului.

- Reclama -

Cei doi șefi de stat vor discuta despre „temele prioritare ale agendei bilaterale şi modalităţile de aprofundare a cooperării în plan european şi internaţional”. Va fi acordată de asemenea o atenţie deosebită crizei din Ucraina şi impactului său.

„În contextul crizei umanitare provocate de agresiunea armată a Federaţiei Ruse, se va discuta şi despre măsurile de asistenţă pentru Ucraina şi sprijinirea refugiaţilor ucraineni, inclusiv prin hub-ul umanitar de la Suceava. Cei doi şefi de stat vor aborda şi întărirea sprijinului pentru Republica Moldova, în condiţiile în care aceasta se confruntă cu provocări multiple generate de efectele agresiunii ruse împotriva Ucrainei, inclusiv găzduirea unui număr foarte mare de refugiaţi”, potrivit Administrației Prezidențiale.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele