Koveși la BBC: informațiile de la serviciile secrete folosite de DNA pentru deschiderea cazurilor de corupție

Stefan Alexiu

Laura Codruța Kovesi a declarat la BBC că, atunci când conducea DNA, a folosit informațiile primite de la serviciile secrete. Șefa Parchetului european, prezentă online la postul TV britanic, din Luxemburg, a explicat că investigațiile au fost făcute însă de procurorii anticorupție, iar rezultatele au fost verificate în instanță.

 

BBC, care nu a fost neapărat un critic al Brexitului, spune că UE a pierdut zeci de miliarde de euro din cauza corupției. Jurnalistul BBC comentează că OLAF și UE nu au făcut suficient pentru a eradica corupția.

Mai mult, este important ca procurorii care vor lucra sub conducerea Laurei Koveși să nu fie angajați în sistem part-time. Koveși explică faptul că OLAF a realizat anchete administrative, pe când procurorii săi vor face anchete penale. 

Stephen Sackur, jurnalist BBC: – Dvs., se pare, eraţi gata să folosiţi informaţiile de la servicii ca să găsiţi ceva legat de suspecţii din dosare. Curtea Constituţională din România a pus la îndoială metodele dvs. Regretaţi unele din aceste metode?

 

Laura Codruța Kovesi, șefa Parchetului european: – Nu. Nu e vorba de metode. Este vorba despre acorduri de lucru pe care le-am avut la acel moment. În baza legii, primeam informaţii de la serviciile secrete şi foloseam aceste informaţii ca să deschidem cazuri.

Este important de menţionat şi de clarificat că investigaţiile erau făcute de procurori şi de ofiţeri de poliţie şi că nici un om din servicii nu lucra la cazurile noastre. Numai procurorii şi poliţiştii. Dacă citiți decizia pe baza căreia Curtea Constituţională m-a revocat, menţionez că am depus o plângere la Curtea Europeană pentru drepturile omului şi anul acesta, în luna mai, Curtea a decis, în cazul meu, că drepturile mele au fost încălcate.

Citeste si...  Kovesi câștigă la ICCJ: Fosta şefă DNA nu a săvârşit o abatere disciplinară

Koveși: independenţa justiţiei a fost afectată constant prin atacuri şi modificări legislative

Deci nu mi-e clar ce fel de decizie aţi citat, dar pot să spun că în întreaga mea activitate am respectat Constituţia, legea penală şi legile ţării.

Aer fără virusuri în casă?


Distribuie articol:
1 Comment
  • Ce fel de zicere este asta:»am respectat Constituţia, legea penală şi legile ţării«? Adicătelea „legea penală” este mai presus decât LEGILE ŢĂRII(statului)? După zicere aşa reiasă! Codul penal e imediat după Constituţie. Măi să fie, chiar aşa? Nu cumva este ceva pstrâmb în căpşorul Domniei Ei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *