La ce trebuie să fie atenți șoferii când ies în trafic. Amenda este de 750 de lei

0
- Reclama -

Dacă ești conducător auto trebuie să știi aceste lucruri, pentru a te feri, în viitorul apropiat, de o amendă. Prevenția în trafic este esențială. Aceste obiecte nu trebuie lipsite din mașina ta. 

Așadar, atunci când vine vorba despre acest subiect, ai face bine să ai asupra ta o serie de obiecte care pot face diferența dintre o situație nefericită și una rezolvabilă, măcar parțial, scrie playtech.ro

Ce este obligatoriu să ai în mașină, dacă ești șofer în România

Conform legislației în vigoare, orice șofer din România are obligația de a avea în autoturism o trusă medicală, triunghiuri reflectorizante, dar și stingătoare de incendiu omologate. Este important ca toate acestea să se afle în perioada de valabilitate, altminteri poți primi amendă.

Citește și: Amendă pentru șoferii români: amendă pentru un lucru banal

- Reclama -

Amenda pe care o poți primi lipsa trusei medicale

Amenda pe care o poți primi pentru așa ceva este de 750 de lei, iar tu trebuie să reții că, mai ales în perioada aceasta, poliția rutieră va face verificări.

Este foarte important de știut că ambalajul trusei trebuie să fie închis etanj, pentru protejarea conţinutului de praf, umezeală, carburanţi şi/sau uleiuri, printr-un sistem de închidere corespunzător.

Mai mult, eticheta trusei medicale trebuie să conţină denumirea produsului, denumirea şi adresa producătorului sau denumirea şi adresa persoanei responsabile de introducerea produsului pe piaţă.

De asemenea, stingătoarele sunt reglementate de Legea nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor. Punerea pe piaţă se face pe baza evaluării conformităţii cu reglementările Inspectoratului General al Corpului Pompierilor.

Sursa: playtech.ro

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele