Lăcrămioara Perijoc, vicecampioană mondială: ”Se fac măgării în boxul feminin” (AUDIO)

0

Medaliata cu argint la Mondialul feminin de box a intervenit telefonic la Radio Sport Total FM, pentru a vorbi cu Horațiu Sima și Răzvan Toma despre rezultatele de excepție obținute în Turcia.

Lăcrămioara Perijoc a fost finalistă la categoria 54 kg, la Istanbul, și a fost învinsă în ultimul act de turcoaica Hatice Akbaş, care după o luptă foarte echilibrată a primit o decizie partajată de 3-2.

M-am regăsit în box pentru că practic sport de când mă știu. Am fost mereu îndrăgostită de sport. Boxul mi-a ieșit în cale la vârsta de 17 ani. De prima dată când am intrat în sală m-am îndrăgostit de acest sport. Mie îmi place foarte mult să muncesc și să mă dedic în totalitate sportului, iar aici am avut satisfacția rezultatelor și a muncii mele. Rezultatele au venit după aproape 10 ani de muncă, deci nu este ușor să faci performanță, dar așteptarea a meritat. Aș putea să spun că am fost o fire mai agresivă de mică, mai băteam și la școală, și cu frații. Înainte de box am jucat și fotbal, tenis de masă, handbal, am încercat să mă apropii de judo, dar nu m-am regăsit, sporturi care în general se fac în perioada gimnazială și a liceului. Cu fotbalul am cochetat și în perioada în care făceam box deja. Când m-am apucat de box aveam în jur de 60 de kg, însă în timp a trebuit să slăbesc deoarece știți că noi trebuie să facem anumite sacrificii pentru performanță. Trebuie să facem aceste slăbiri pentru a prinde categoria. Mai sunt și alte aspecte pe care nu toată lumea le știe. Ca să ajungi în vârf trebuie să te pregătești ca băieții. Dacă vrei să ajungi la nivel mondial trebuie să te pregătești chiar mai bine decât un băiat. Trebuie să muncești foarte mult. Nu poți munci mai puțin și să ajungi sus. Deci noi muncim foarte mult. Din cauza furăciunilor și a deciziilor nedrepte care se dau, cei de la Comitetul Internațional Olimpic se gândesc să scoată boxul de la Jocurile Olimpice. Și în continuare se fac anumite măgării în sportul acesta, însă în 2024 este cert că va fi box la JO. Încă nu am primit premierea de la Ministerul Sportului, încă aștept, știind că se urmează anumite proceduri. Este un risc pe care noi sportivii ni-l asumăm și avem răbdare. Dar eu m-am pregătit mai ales pentru a câștiga mondial, nu pentru bani. Banii sunt o consecință a muncii tale și a efortului pe care îl depui. Așa că nu mă așteptam ca la întoarcere să găsesc banii pe masă. M-am dus în Turcia pentru că am muncit foarte mult, am vrut să arăt ce pot, am vrut să-mi fac mândră țara, am vrut să-mi cânte imnul. Sunt mult mai multe lucruri pentru care faci sport și performanță, nu doar pentru bani. Cu siguranță că și banii contează pentru că dacă nu ar fi bani, nu ai putea să te pregătești și să ajungi acolo”, a spus Lăcrămioara Perijoc la Radio Sport Total FM.

Discuția întegrală poate fi ascultată pe site-ul www.SPTFM.ro sau în înregistrarea de mai jos:

https://sptfm.ro/lacramioara-perijoc-vicecampioana-mondiala-la-box-feminin-se-fac-anumite-magarii-in-sportul-acesta-insa-in-2024-vom-fi-la-jo/

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele