Lăcrimioara Perijoc este vicecampioană mondială la box

1

Sportiva română a cucerit argintul în finala disputată vineri seara contra turcoaicei Hatice Akbaș, la Campionatul Mondial găzduit la Istanbul, cedând la puncte, după o decizie la limită.

Akbaș a fost a doua reprezentantă a gazdelor în aceste finale, ea înfruntând-o pe Lăcrămioara Perijoc la categoria sub 54 kg.

Românca a făcut o primă repriză curajoasă, dar arbitrii partidei au considerat runda ca fiind câștigată de adversară cu 4-1.

Lăcrămioar a ridicat și mai mult ritmul în runda secundă, câștigând-o cu 3-2, dar repriza a treia a fost decisă din nou în favoarea lui Hatice Akbaș, care a primit la final aurul.

Trebuie spus că jurnalistul sportiv Michael Houston, care a relatat de la fața locului pentru „Inside the Games”, a considerat că Lăcrămioara a fost mai bună și ar fi meritat titlul mondial.

Nu de multe ori aș spune acest lucru, dar cred că este rezultatul a fost dur pentru Perijoc. Românca a fost cu siguranță boxerul mai bun în rundele doi și trei. Hatice Akbaș a câștigă la final, prin decizie la limită, însă ea a părut absolut epuizată și în runda a treia”, a scris Houston.

Amintim, Lăcrămioara Perijoc mai are în palmares un titlu european, cucerit în 2022.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele