Lăsat să vorbească, Tăriceanu merge pe linia de comunicare Liviu Dragnea

0

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că Laura Codruța Kovesi e o persoană de duplicitate și slugărnicie, mediocră, care a favorizat acțiunile forțele oculte asupra justiției. Aliatul de încredere al infractorului Liviu Dragnea crede că votarea ei ca procuror-șef european e o lecție, în sensul prost în care înțelege UE să facă lucrurile.

Tăriceanu, cu dosare grele care așteaptă să fie instrumentate de către DNA, aproape fără partid, a fost totuși invitat la Digi să vorbească parcă cu scopul de a fi auzit proliferând inepții de tip Liviu Dragnea sau ”Mitralieră” Rădulescu.

„O persoană de duplicitate, de slugărnicie, care a favorizat acțiunile forțelor oculte asupra justiției. Este sancționată cu două decizii CCR. A fost sancționată pentru faptul că nu a vrut să se prezinte la audierile în Parlament. A sancționat acțiunea ei, nu a sancționat persoana, dar ea era titulara acțiunii, nu era o acțiune impersonală. E o lecție care ni se dă, în sensul prost în care înțelege UE să facă lucrurile. Nouă ni s-a cerut riguros să avem oameni profesioniști în instituții. Am avut curiozitatea să citesc CV-ul domnului Bohnert și acum vedem că nu contează calitățile profesionale, experiența, ci jocul politic. Nouă ni se spunea – nu faceți interferență politică în justiție și s-a dovedit acolo că se face exact invers”, a afirmat încă șeful ALDE.

Fără reprezentanți în Europa, Tăriceanu poate doar să constate că Laura C Koveși va deveni în scurt timp înalt funcționar european. Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a anunțat că Parlamentul European și Consiliul UE vor avea marți o întâlnire în care vor confirma formal numirea Laura Codruța Kovesi în funcția de procuror șef european, urmând ca procedura oficială să se încheie cu un vot formal în plenul PE.

Tăricenu a plecat de la guvernare din cauza nepotismului, a corupției și a incompetenței Guvernului PSD-ALDE

Cu un ALDE conectat prim membrii săi la funcții bănoase în diverse structuri ale statului român, Tăriceanu vorbește de nepotism și incompetență. Totuși, nu putem să nu remarcăm faptul că ALDE se rupe tocmai pentru că o aripa a partidului este formată din politicieni care nu vor să părăsească posturile bine plătite de la stat, un exemplu în acest sens ar fi ministrul Grațiela Gavrilescu despre care Tăriceanu a rostit vorbe grele, vis-a-vis de competența acesteia.

Ca în cazul declarațiilor despre dizidentul Ursu, Tăriceanu vorbește cu mare ușurință. nefiind interesat parcă de adevarul faptic.

Vezi aici Andrei Ursu spune că Tăriceanu a mințit la TV despre faptul că s-au cunoscut vreodată

„Am avut o discuţie cu doamna Dăncilă, la un moment dat în luna august şi, în momentul în care a înţeles că suntem nemulţumiţi de modul în care merge guvernarea şi în ce sens, i-am spus doamnei Dăncilă: «Uitaţi-vă puţin că suntem într-o defensivă prelungită de doi ani de zile. Percepţia generală a populaţiei este proastă. Cu toate că sunt anumite lucruri care sunt bune, anumite performanţe economice bune: creştere economică, salarii mărite, pensii mărite, şomaj foarte redus». Dar de ce e percepţia proastă, i-am pus întrebarea, pentru că sunt alte lucruri care sunt taxate sever de către oameni – percepţia legată de corupţie, incompetenţa, nepotismul. «Haideţi să încercăm să corectăm aceste lucruri şi să vedem cum mergem mai departe, dacă mai mergem mai departe trebuie să facem nişte lucruri importante – restructurarea guvernului, recalibrarea programului de guvernare, reducerea numărului de secretari de stat, câte şi mai câte. Şi după ce mi-a spus că da, este de acord, mi-a spus după aceea că nu poate să le facă din mai multe – că sar în sus organizaţiile, că nu are majoritate în Parlament. Majoritatea necesară, pe care la un moment dat mi-a spus că o are că îi convinsese şi pe cei de la Pro România să susţină»”, a spus liderul ALDE.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele