Andrei Ursu spune că Tăriceanu a mințit la TV despre faptul că s-au cunoscut vreodată

0

Andrei Ursu, fiul disidentului anticomunist Gheorghe Ursu, reacționează în urma unor afirmații – total eronate, spune el – pe care Călin Popescu Tăriceanu, le-a făcut joi seara la un post TV.

Liderul ALDE a declarat că Andrei Ursu i-a fost student și că îi împărtășise „cu mare frică” tragedia prin care trecea familia sa. Numai că Andrei Ursu neagă că l-a cunoscut vreodată pe Călin Popescu Tăriceanu și că i-a fost vreodată student. Mai mult, îl acuză pe politician de minciună intenționat construită, cu scopul de a dezinforma și spune că e o „manevră politicianistă dezgustătoare”.

Mai exact, președintele Senatului a spus: Știam de tragedia lui Gheorghe Ursu. Întâmplarea face, de exemplu, că băiatul disidentului Gheorghe Ursu care a murit în închisoare – știți toată istoria – mi-a fost chiar student și la vremea respectivă, subiectul acesta a venit să ni-l împărtășească, mie și încă unui coleg de-al meu, cu mare frică, pentru că era… se temea că acest lucru ar putea să aibă consecințe asupra lui, urmă să-și pregătească examenul de diplomă…”.

Declarațiile lui Tăricenu vin în contextul în care reprezentanții PSD-ALDE vor să murdărească imaginea lui Augustin Lazăr, Procurorul Genral, pe motiv că acesta, în anii comunismului, în calitate de preşedinte al Comisiei de liberări condiţionate de la Penitenciarul Arad, a dat aviz negativ eliberării anticipate a deţinutului politic Iulius Filip.

Citește și Mădălin Hodor: afirmaţia că Augustin Lazăr a fost „un torţionar” este falsă

Ce spune Andrei Ursu

„Nu l-am cunoscut niciodată personal pe domnul Călin Popescu Tăriceanu.

Nu mi-a fost profesor sau asistent la facultate sau în vreun alt cadru.

Faptul că domnia să pretinde că eu aș fi venit la el să-i “împărtășesc” subiectul uciderii în închisoare a tatălui meu, disidentul Gheorghe Ursu, găsesc că este o manevră politicianistă dezgustătoare. Nu mi se pare efectul unei memorii defecte”.

Citește și PSD îl face pe Augustin Lazăr “comunist”, după anunţul privind inculparea lui Ion Iliescu

„Cu atât mai mult cu cât minciuna este enunțată cu o figură fermă și un aplomb – de o mare forță de “convingere” – care mă face să mă gândesc cu înfiorare la modul cum și-a construit cariera acest politician, a cărui credibilitate pare că se bazează pe acest tip de aplomb”.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele