Laura Codruța Kovesi, trimisă în judecată disciplinara în al 4-lea dosar al Inspecției Judiciare

0

Inspecția Judiciară, instituția condusă de Lucian Netejoru, o acuză pe Laura Codruța Kovesi că a încălcat legea când a făcut publice într-un comunicat de presă al DNA din martie 2018 pasaje din înregistrările unor discuții purtate la DNA Ploiești. Este cea de-a patra acțiune disciplinară a Inspecției Judiciare față de fosta șefă a DNA.

Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de pentru nerespectarea (…) confidențialității lucrărilor care au acest caracter, precum și a informațiilor de aceeași natură de care a luat cunoștință în exercitarea funcției, cu excepția celor de interes public, în condițiile legii, abatere disciplinară prevăzută de art. 99 lit. j) din Legea nr. 303/2004, potrivit unui comunicat al instituției.

Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru procurori din CSM, care va da verdictul.

Sesizarea IJ se referă la un comunicat de presă în care DNA a făcut publice fragmente din discuția dintre procurorul șef al Serviciului Teritorial Ploiești – Lucian Onea și inculpatul Vlad Cosma.

Citește și Gabriela Firea: ”Nu am făcut nici armistițiu și nici nu am încheiat vreun fel de pact de coabitare cu Liviu Dragnea”

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele