Laurenţa Crudu, noul CEO al producătorului de vopsele şi lacuri Sarcom

0

Sarcom, producător de vopsele şi lacuri, a anunţat joi că Laurenţa Crudu a fost numită CEO al companiei, aceasta conducând în ultimii şase ani business-ul BICO Industries, cel mai mare producător autohton de plasă din fibră de sticlă şi unul dintre cei mai mari producători la nivel european.

 

”Sarcom, unul dintre cei mai importanţi jucători din industria de producţie de vopsele şi lacuri autohtonă, anunţă numirea doamnei Laurenţa Crudu în poziţia de CEO. În ultimii şase ani, Laurenţa a condus business-ul BICO Industries, cel mai mare producător autohton de plasă din fibră de sticlă şi unul dintre cei mai importanţi producători la nivel european”, anunţă compania.

Ea are o experienţă de 34 de ani în domeniul materialelor de construcţii, dintre care 25 de ani în managementul acestor businessuri.

”Experienţa extinsă a doamnei Laurenţa Crudu în domeniul materialelor de construcţii, precum şi viziunea sa strategică deja validată în companiile pe care le-a condus , ne-au convins că este cea mai potrivită persoană pentru a implementa strategia de dezvoltare Sarcom în cadrul ROCA Industry. Obiectivul Sarcom este să ajungă în top trei producători de vopsele şi lacuri la nivel naţional. Vedem în ROCA Industry – un holding cu un model de business unic în România – un potenţial uriaş de a contribui la creşterea competitivităţii industriei de materiale de construcţii autohtone”, a declarat Alexandru Savin, investment manager ROCA Investments.

În noul său rol, Laurenţa Crudu va coordona strategia de creştere a Sarcom cu scopul de a accelera dezvoltarea companiei pe termen lung.

„Mă bucur că am oportunitatea să construiesc povestea de succes a Sarcom alături de ROCA Industry, şi sunt convinsă că împreună vom creşte un nou lider al pieţei de lacuri şi vopsele. Cred că experienţa mea în domeniul materialelor de construcţii, combinată cu o viziune proaspătă, vor fi cheia pentru a activa potenţialul încă neexploatat al companiei”, a declarat Laurenţa Crudu, noul CEO al Sarcom.

În cadrul Sarcom, ROCA Industry continuă planurile de dezvoltare după ce în luna octombrie a semnat contractul de vânzare-cumpărare pentru preluarea integrală a companiei, tranzacţia fiind finalizată în luna noiembrie şi aprobată de Consiliul Concurenţei în decembrie.

”Holdingul ROCA Industry îşi propune atât o dezvoltare organică, cât şi prin consolidări M&A (fuziuni şi achiziţii) pentru companiile prin care îşi desfăşoară activitatea, BICO şi Sarcom. În prezent, echipa se află în diverse etape de negociere pentru investiţii în noi companii din sectorul materialelor de construcţii, companii cu multiple pârghii de creştere şi posibilităţi de expansiune internaţională”, arată compania.

Valoarea pieţei de producţie de vopsele şi lacuri din România se ridica la 1,6 miliarde de lei în 2020.

Ministrul Câciu, plătit de agenție de Relații Publice care ajută Huawei în România

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele