Legături cu iz penal între CJ Giurgiu și firme apropiate de Nicolae Bădălau, Liviu Dragnea sau Cătălin Voicu

0

Consiliul județean Giurgiu, ”supus” baronului PSD Nicolae Bădălau, a încheiat contracte pentru asfaltări și deszăpeziri cu Kirlic Group, firme care aparțin familiei Cusă din Călugăreni. Membrii familiei Cusă sunt nașii de cununie al lui Gabi Bădălău. Potrivit SEAP, consiliul județean este condus din iunie 2016 de Marian Mina, a dat contracte pentru pază către Europrotect Security din Alexandria, partenerii de afaceri ai lui Dragnea junior și Tel Drum.

Ministrului Economiei, Niculae Bădălău este acum aproape de un dosar la DNA care a început audieri de martori. Bădălău, cunoscut și pentru modul în care înjura românii din Diaspora, aflând de demersurile DNA a ținut să comenteze pe Facebook acest fapt.

Citește și Căutat de DNA, ministrul Bădălău face declarații pe Facebook

Cine e Cusă și legăturile cu infractorul Cătălin Voicu sau fostul premier Mihai Tudose

George Cusă, unul dintre acționarii firmei Kirlic Group, este și fiul ministrului Economiei, potrivit presei și unor surse locale.

Cusă, Mina și Bădălău jr apar în fotografii dansând pe mese la Mamaia în 2016. Potrivit acelorași surse, Cusă este nepotul fostului senator PSD, Cătălin Voicu, condamnat de 2 ori pentru corupție la câte 7 ani de detenție.

Potrivit Monitorului Oficial, firma Gecor din Călugăreni a fost preluată de familia Cusă de la mama lui Cătălin Voicu în 2007. Iar potrivit SEAP, firma Gecor a obținut contracte cu Direcția de Drumuri București, inclusiv între 2013 – 2016, când această instituție era condusă de Marian Mina, actualul șef al CJ Giurgiu și finul lui Bădălău.

CJ Giurgiu a dat contracte pentru reabilitarea unor drumuri județene și unei firme al cărei acționar a fost partener de afaceri cu fiica fostului premier, Mihai Tudose, și unde lucrează soția fostului prim-ministru ca asistent manager – potrivit datelor coroborate de G4Media.ro din SEAP, Registrul Comerțului și declarații de avere.

Cine este Europrotect Security Alexandria?

Este deţinută de Cristian Baicu din Alexandria, partener de afaceri într-o altă firmă cu fostul şofer al lui Liviu Dragnea, Mădălin Ioniţă. Ioniță, la rândul lui, a fost asociat cu Ştefan Dragnea, fiul liderului PSD, în alte companii. Europrotect Security Alexandria a păzit și activele Tel Drum, compania despre care DNA susține că este controlată de Dragnea.

Ce contracte au încheiat liderii PSD, apropiați ai infractorului Liviu Dragnea:

Sunt încheiate contracte acord-cadru pe perioada ianuarie 2017 – decembrie 2020, cât ar trebui să stea PSD la putere, în actualul mandat.

Citește și Niculae Bădălău, unul dintre semnatarii scrisorii anti Dragnea: Nu am votat împotriva lui Dragnea la CEx

Deși, de cele mai multe ori, sunt organizate licitații deschise, doar oferta firmei câștigătoare este declarată admisibilă.

G4Media.ro a întrebat CJ Giurgiu care este punctul de vedere al instituției în privința contractelor acordate familiei Cusă!

Cine e compania Kirlic Group. Firma din Călugăreni, Giurgiu, este deținută de Gheorghe Cusă (90 %) și de fiul lui, George Cusă (10%), potrivit Registrului Comerțului.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele