Lia Olguţa Vasilescu, despre Iohannis: Să nu ascundă adevărul. Nu cred că e cazul să facă mediere

0

Lia Olguţa Vasilescu este nemulţumită că şeful statului se implică în scandalul dintre BNR şi Guvern. Dacă tot salariile şi pensiile mărite de ministrul muncii “au crescut până sau micşorat” (conform chiar spuselor lui Iohannis) acum ministrul muncii îl atacă pe Iohannis pentru că îşi îndeplineşte una din princepalele sale atribuţii prevăzute în constituţie ca preşedinte, cea de mediator între instituţii, cât va mai avea şi această atribuţie, dacă nu se gândeşte  majoritatea paralemntară să îl lase şi fără această atribuţie.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, susţine, referitor la intenţia preşedintelui României de a iniţia o mediere între Guvern şi BNR, că aceasta nu este necesară, menţionând că fiecare instituţie trebuie să îşi asume responsabilitate.

“Klaus Iohannis este un om politic şi ne aşteptăm de fiecare dată de la el la decizii politce şi, bineînţeles, şi la replici politice. Singurul lucru pe care îl aşteptăm de la domnia sa este să nu ascundă adevărul atunci când în cadru privat are anumite idei, anumite opţiuni. Noi considerăm că ar fi bine ca toate aceste lucruri să fie cunoscute. (..) Mie mi-a plăcut foarte mult întâlnirea pe care am avut-o cu Klaus Iohannis pentru că mi-a făcut impresia că ştie legea salarizării, că este de acord cu ea, că i se par nişte principii foarte corecte şi chiar mi-a dat nişte sfaturi foarte bune, vis-a-vis de dialogul avut cu sindicatele”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu la România Tv.

Citeşte şi Lia Olguța Vasilescu șochează: Am avut supraveghere în baie și dormitor

 

Ministerul Muncii a precizat că ar trebui ca stenograma discuţiilor avute cu şeful statului să fie publică: “Atunci o să avem şi o altă noţiune despre Klaus Iohannis, alta decât atunci când se dă jos de pe bicicletă”.

Ministerul Muncii a continuat lista de atacuri la adresa sefului statului, mai exact ministrul susţine că Iohannis este înţelegător la discuţiile avute faţă în faţă, sugerând ideea nu ar exista de fapt motive reale de mediere, ci  şeful statului doar ar dori să pună imaginea guvernului într-o lumină proastă.

“În cadru privat a fost foarte în regulă ca şi persoană. (..) Nu văd un motiv pentru care ar trebui să ne solicite prezenţa domnia sa. Dacă are nevoie de explicaţii are suficienţi consilieri la Cotroceni încât să-i dea aceste explicaţii despre legislaţia existentă şi chiar nu văd motivul. Mediere nu cred că este cazul să facă între noi şi vreo instituţie sau între noi şi sindicate.Nu cred că este cazul de nicio mediere, cred că fiecare trebuie să îşi asume ce are ca şi responsabilitate.(..) În acele vremuri (n.r. în perioada Guvernului Emil Boc), BNR îşi asuma inflaţia, acum toată lumea o dă în curtea Guvernului”, a mai spus ministrul.

 

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele