Liberty Steel promite investiții de 300 mil. euro în Combinatul Siderurgic Galați

0

Industriașul britanic Sanjeev Gupta a promis că GFG Alliance va face, prin Liberty Steel, investiții de 300 de milioane de euro în combinatul Siderurgic de la Galați pe care l-a achiziționat recent.

Gupta și-a luat angajamentul de a investi în abilitățile legate de industrie a tinerei generații, pentru a susține astfel creșterea economică, mai ales în centre industriale cheie cum este Galați.

Întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă urmează întâlnirii pe care antreprenorul britanic a avut-o ieri la Galați cu reprezentanți ai sindicatelor și ai echipei de management ai Arcelor Mittal, companie pe care GFG Alliance o va cumpăra.

Tranzacția se va finaliza la începtul anului 2019, iar Liberty va investi peste 300 de milioane de euro pentru a majora capacitatea de producție a combinatului cu peste 50%, la aproximativ 3 milioane de tone anual.

Investiția de la Galați reprezintă o reîntoarcere la rădăcini, a companiei Liberty care în 1992, când Sanjeev Gupta și-a început cariera derulând afaceri comerciale cu materii prime, inclusiv cu minereu de fier, atât cu Galați dar și cu alți clienți din România.

Ar putea reporni cel de-al treilea furnal

Sanjeev Gupta a mai spus că investiția de la Galați, cel mai probabil, va include repornirea unuia dintre furnale.

Totodată, acesta va explora și posibilitatea de a reporni cel de al treilea furnal sau de a instala un cuptor cu arc electric ce ar folosi ca materie primă fier vechi, proces tehnologic care este în linie cu strategia Greensteel a companiei pentru o dezvoltare sustenabilă.

Grupul Liberty face parte din Alianța GFG; un grup mondial de întreprinderi din industria energetică, minieră, metalurgică, inginerie, logistică si servicii financiare, cu sediul la Londra, cu centre suplimentare în Dubai, Hong Kong, Singapore, Sydney, Paris și New York și o prezentă în aproximativ 30 de țări la nivel mondial.

Alianța, care are un efectiv de angajați de aproximativ 14.000 persoane și o cifră de afaceri ce depășește 15 miliarde de dolari, include întreprinderiindustrialeșimetalurgice integrate sub marca Liberty.


Sursa: Liberty Steel promite investiții de 300 mil. euro în Combinatul Siderurgic Galați

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele