Liderul USR, acuzații grele la adresa lui Tudorel Toader: E greu să găsească un om ca Dăncilă la DNA

0
- Reclama -

Președintele USR, Dan Barna, a declarat, vineri, că anunțul ministrului Justiției, Tudorel Toader, privind respingerea candidaților la șefia DNA ”confirmă faptul că e destul de greu să găsească un profil de competența doamnei Dăncilă care să fie plasat în fruntea DNA”.

”Anunțul ministrului Justiției confirmă faptul că este destul de greu pentru actuala majoritate să găsească un profil de competența doamnei Dăncilă care să fie, de asemenea, plasat și în fruntea DNA, pentru că orice persoană care are o carieră consistentă și o competență anterior dovedită nu îndeplinește criteriile dlui Toader și ale majorității condusă de dnii Dragnea și Tăriceanu. Din această perspectivă, într-adevăr, niciunul din cei patru nu corespundea, pentru că fiecare este profesionist”, a declarat Dan Barna.

El a mai spus că mi nistrul Justiției, Tudorel Toader, încearcă să amâne pe cât posibil numirea unui șef la DNA până când președintele Klaus Iohannis va fi obligat să amne legea prin care va avea dreptul să respingă o singură dată nominalizarea la această funcție.

”În acel moment vor avea deschisă poarta să numească un specialist din probabuil zona Teleorman, un specialist în gospodărie și atelier”, a adăugat Barna.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, nu este de acord cu niciunul dintre cei patru candidați pentru funcția de procuror-șef DNA, procedura urmând a fi reluată, potrivit unui anunț al ministerului Justiției.

- Reclama -

„În cadrul procesului de selecție s-a apreciat că niciunul dintre candidați nu îndeplinește cerințele necesare desemnării pentru numirea în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție. În cadrul programului managerial sau pe parcursul interviului, nici un candidat nu a prezentat suficiente elemente de plan fundamentate pe o analiză a situației actuale care să permită, ulterior, un proces obiectiv şi transparent de evaluare a performanțelor manageriale”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Justiției.

Astfel, instituția condusă de Tudorel Toader anunță că nu se va face o propunere de numire în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție și că procedura va fi reluată.

Practic, va urma o nouă perioadă de înscrieri și apoi interviurile susținute de următorii candidați.

Cei patru candidați înscriși pentru postul de procuror-șef DNA și care au fost respinși de Tudorel Toader sunt Florentina Mirică, procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA, Cristian Lazăr, procuror şef adjunct la Secţia urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob, procuror şef adjunct al DNA şi Elena Grecu, procuror şef serviciu în structura centrală a DNA, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Funcţia de procuror-şef al DNA a devenit vacantă după ce președintele Klaus Iohannis a revocat-o din funcție pe Laura Codruţa Kovesi printr-un decret emis pe 9 iulie, șeful statului punând în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale.

Citește și Se reia procedura pentru un nou procuror-șef al DNA, Tudorel respinge toți cei 4 candidați înscriși

De Vlad Mitu

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele