Se reia procedura pentru un nou procuror-șef al DNA, Tudorel respinge toți cei 4 candidați înscriși

0

Ministerul Justiției a anunțat, într-un comunicat postat pe site-ul instituției, că toate cele patru candidaturi pentru funcția de procuror-șef al DNA au fost respinse și că procedura va fi reluată. Joi, toți cei patru candidați au susținut interviul cu Tudorel Toader.

„În cadrul procesului de selecție s-a apreciat că niciunul dintre candidați nu îndeplinește cerințele necesare desemnării pentru numirea în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție. În cadrul programului managerial sau pe parcursul interviului, nici un candidat nu a prezentat suficiente elemente de plan fundamentate pe o analiză a situației actuale care să permită, ulterior, un proces obiectiv şi transparent de evaluare a performanțelor manageriale.”, se arată în comunicat.

Tudorel Toader anunțase anterior că nu este obligatoriu să desemneze vreun candidat și că procedura poate fi reluată:,,Mai este o problemă. Noi avem patru candidaţi. Dar nu înseamnă că obligatoriu trebuie să desemnăm unul dintre cei patru. Procedural vorbind, să nu excludem varianta, aceea în care Comisia nu se opreşte la unul dintre candidaţi, ci reluăm procedura. Anunţăm din nou perioada de înscriere, de selecţie. Ştiţi vorba aceea românească: poţi candida singur şi să ieşi pe locul doi. Aici sunt patru, dar nu înseamnă că obligatoriu trebuie să selectăm pe unul dintre ei”.

Reamintim că pentru șefia DNA s-au înscris patru procurori. Cei patru sunt:

Florentina Mirică, şefa Serviciului combatere a corupţiei în justiţie din Direcţia Naţională Anticorupţie. Este primul procuror care şi-a depus candidatura la conducerea DNA.

Marius Iacob, procuror şef adjunct al DNA din 10 iunie 2013. Anterior a fost şeful Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul General şi prim-adjunct al procurorului general al României.

Cristian Lazăr, procuror șef adjunct al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului General.

Elena Grecu, fost procuror-şef la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în prezent șef de serviciu în DNA.

 


Citește și Inspecția Judiciară o va cerceta pe procuroarea din Dosarul Tel Drum pentru că l-a contrazis pe Tudorel Toader pe facebook

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele