Limba maghiară obligatorie în Ardeal grație lui Șerban Nicole și UDMR-iștilor din Senat?

Comisia Juridică, condusă de Şerban Nicolae, a dat aviz pozitiv în plină pandemie

0
- Reclama -

Șeful PSD, Ciolacu, șeful UDMR, Hunor sau șeful ALDE, Tăriceanu s-au arătat surprinși de ieșirea brutal-naționalistă a președintelui Iohannis. Dar, cuvintele lui nu sunt cu totul derizorii într-un scandal în care partidul majoritar din Parlamentul României face concesii unui iluzoriu Ținut Secuiesc. O autonomie care nu ar ajuta pe nimeni dintre românii – vorbitori de română sau maghiară – care trăiesc în Ținut.

 

Dar o lege care face din Limba maghiară limbă obligatorie în Ardeal, pe cine ar ajuta?

Singurul lider politic cumpătat în aceste dispute a fost Viktor Orban, el își permite, este aproape veșnic la Budapesta.

Vadim poate fi mândru, Klaus Iohannis atac devastator la PSD, UDMR și Viktor Orban

- Reclama -

Ciolacu a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis a vrut să acopere incompetenţa Guvernului PNL pe care îl conduce, de aici ieșirea anti Ținut și anti PSD-UDMR, partide care au votat legi de-a dreptul penale sub conducerea infractorului Liviu Dragnea. Sigur, alături de Tăriceanu, șef al ALDE, politician care răsuflă ușurat pentru că este scăpat de unul dintre dosarele în care a fost acuzat că a ascuns adevărul anchetatorilor.

PSD sare la gâtul lui Iohannis pe tema “Ținutului Secuiesc”

Dar, ce aflăm noi, astăzi, pe 1 mai, că președintele Iohannis poate că știa mai multe, pentru că ”simpaticii” PSD-iști conduși de Șerban Nicolae au încă un măr otrăvit deja votat, ”trecut” tot tacit: Limba maghiară ar putea deveni limbă obligatorie în Ardeal.

La începutul lunii aprilie, Senatul a adoptat tacit un proiect de lege problematic iniţiat de UDMR: autorităţile locale sunt obligate să folosească oficial în comunităţile unde o minoritate naţională are peste 20% limba minorităţii respective.

Proiectul vizează, de fapt, impunerea limbii maghiare în localităţile din Transilvania, dominate de minoritatea maghiară. Comisia Juridică, condusă de Şerban Nicolae, a dat aviz pozitiv în plină pandemie. Proiectul, asumat de toţi parlamentarii UDMR, care vizează modificarea Codului Administrativ, a fost înregistrat la Senat în toamna anului trecut. În Senat, PSD are singur majoritate.

Articolul 94 din proiectul legislativ e dedicat folosirii limbii minorităţilor naţionale

Pe 8.04.2020 a fost adoptat tacit de Senat, unde PSD are singur majoritate.

Este al doilea proiect de lege iniţiat de UDMR care trece prin adoptare tacită cu sprijinul sau din neatenţia PSD.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele