Limbajul corpului lui Putin analizat de specialiști, ce spun aceștia

2

La ce ne putem aștepta de la Putin, la ce se gândește cu adevărat, cât de departe poate merge în dorința lui de a cuceri Ucraina și de a distruge ucrainenii ca națiune?

Astăzi, fiecare dintre noi ne pune aceste întrebări. Cu toții înțelegem perfect: sfârșitul războiului depinde doar de el.

Deși diverse informații privilegiate de la Kremlin au ajuns în Ucraina, liderul Moscoviei s-a ascuns de toată lumea într-un buncăr în ultima vreme și apare în public doar pentru o scurtă perioadă de timp.

De fapt, de aceea există unele îngrijorări cu privire la starea lui mentală. Desigur, este imposibil să vezi adevărul din declarațiile lui Putin din simplul motiv că el minte constant.

De aceea, ucraineanca absolventa de științe psihologice Svetlana Arefnia a observat și discutat într-un interviu de la site-ul fakty, limbajul trupului lui Putin și lui Șhoigu în ultima întâlnire, unde au discutat despre războiul din Ucraina. Dacă cuvintele pe care le-au spus erau controlate.

„Șhoigu este speriat, dar este gata să atace și orice întorsătură a evenimentelor”

Svetlana explică de ce în ultimul videoclip Putin se ține lipit de masă: „Să începem analiza limbajului corpului cu postura lui Putin. El stă pe un scaun, întins, parcă ar fi dat dovadă de încredere în sine, dar ținându-se de masă. Se zvonește că are boala Parkinson și trebuie să se țină de ceva pentru ca mâna să nu-i tremure, dar, făcând asta, pare să caute sprijin. Asta arată că, indiferent de postura lui încrezătoare, Putin încă se ține de masă, adică caută sprijin.”

De asemenea, Svetlana a adăugat ca Putin la orice întrebare clatina din cap și facea o pauză, de parcă ar aștepta aprobare la ceea ce a spus. Încă de la începutul monologului, a așteptat aprobarea Soigului.

Cum reacționează Șhoigu la cuvintele lui Putin?

Aşezat pe un scaun, părea să îngheţe în poziţia lui. Bate, alergă, îngheață – acestea sunt cele trei ipostaze în care o persoană simte frică. A înghețat. Picioarele lui sunt ascunse sub un scaun. Această ipostază arată că îi este frică, vrea să fugă, dar a înghețat pentru că nu poate pleca. Dar faptul că era așezat pe marginea unui scaun, indică o dorință de a asculta și chiar gata să atace.

Mâinile lui sunt pe masă, ceea ce arată deschiderea lui la conversație. În același timp, o mână o susține pe cealaltă. Aici merită menționat un adult care se plimbă cu un copil, ținându-l de mână și sprijinindu-l astfel. Punându-și mâna pe braț, Șhoigu încearcă și el să se calmeze. Adică postura lui indică următoarele: mi-e frică, dar sunt pregătită pentru orice.

Faptul că se află într-o întâlnire fără uniformă – acest lucru poate indica și lucruri diferite. În primul rând – despre refuzul de a purta o uniformă, pentru că este împotriva războiului și nu vrea să se asocieze cu ostilitățile. În același timp, nu cunoaștem formatul acestei întâlniri. Se poate presupune că ministrul apărării nu trebuie să poarte uniformă militară la astfel de întâlniri cu președintele Federației Ruse.

Shoigu nu este în totalitate de acord dar, nu are ce să facă de frica lui Putin.

Svetlana a urmărit câteva videoclipuri cu Putin, despre care se spune că sunt o hologramă suprapusă, deoarece se mișcă greșit, aceasta adaugă: După ce am urmărit videoclipul, văd că capul, umerii, un deget și piciorul se mișcă. Adică ar putea să ajusteze cumva imaginea. Dar analizând stilul conversațional, cred că această persoană își dă seama ce face și că nu există întoarcere. Este important să înțelegeți că trebuie să se motiveze pe sine și pe un număr mare de ruși în fiecare zi și să-i convingă de propria lor corectitudine. Acest lucru este foarte greu de făcut.

În plus la întrebarea legată de putin cum că e bolnav mintal, aceasta răspunde: Presupun că există cu siguranță ceva psihopatie acolo. S-ar putea să nu existe empatie. Deși puțin probabil, dar în cuvintele sale încearcă să asigure: „Fac totul bine și toți facem totul bine”. În acest dialog, el repetă toate acestea ca pe o mantră, pentru că se îndoiește de sine pentru că renunță la responsabilitate.

Vezi și: Putin tremură necontrolat, propaganda rusă îl acoperă, specialiștii spun că este grav bolnav

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele