Litertură în metroul bucureștean

0

Fragmente din operele unor scriitori spanioli de renume mondial precum Carlos Ruiz Zafón, Dolores Redondo, Javier Marías şi Milena Busquets vor putea fi citite de călători în trenurile de pe magistralele de metrou 1 şi 3.

 

Prima campanie de promovare a literaturii în reţeaua de metrou a capitalei, urmând modelul unui binecunoscut şi inedit proiect cultural derulat anual la Madrid, a fost lansată de Ambasada Spaniei la Bucureşti, cu sprijinul companiei Metrorex şi al editurii Polirom.

Pe Magistralele 1 şi 3 va fi expusă o serie de afişe cu texte literare ilustrate, selectate din operele unor renumiţi scriitori spanioli contemporani. Campania „Atenţie, se deschid cărţile!”, prima iniţiativă de acest gen din România, îşi propune să promoveze literatura spaniolă în rândul publicului larg, oferindu-le călătorilor ocazia de a experimenta scurte momente de lectură.

Campania prezintă fragmente din operele unor scriitori spanioli de renume mondial precum Carlos Ruiz Zafón, considerat unul dintre cei mai importanţi autori contemporani şi cel mai citit autor spaniol – după Miguel de Cervantes – , Dolores Redondo, Javier Marías sau Milena Busquets. Fragmentele selectate sunt însoţite de diverse ilustraţii realizate special pentru această campanie de doi artişti din România şi Spania. Este vorba despre românca Evelin Bundur, cofondatoare a festivalului Visual Playground şi spaniolul Fernando Vicente, autor al mai multor ilustraţii create pentru campania literară similară, desfăşurată la Madrid.

Prețul pâini va crește dacă va trebui ambalată individual

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele