Liverpool are cel mai scump lot din fotbalul european

0

Liverpool are cel mai scump lot din fotbalul european, valoarea totală a jucătorilor echipei engleze fiind de 1,405 miliarde de euro, arată un studiu al CIES Football Observatory, care ia în calcul principalele cinci campionate de pe continent.

La fiecare club, sunt luaţi în considerare cei 20 de fotbalişti care au cel mai mare salariu. Pentru a stabili valoarea jucătorilor, CIES a ţinut cont de mai multe variabile, printre care vârsta, performanţele, valoarea economică a clubului sau inflaţia.

Liverpool mai are nevoie de şase puncte pentru a câştigat matematic Premier League, campionat ce a fost suspendat din cauza pandemiei de coronavirus. Echipa antrenată de Juergen Klopp a câştigat anul trecut Liga Campionilor. În actual ediţie a celei mai importante competiţii europene intercluburi, ea a fost eliminată în optimi de finală de Atletico Madrid.

În clasamentul realizat de CIES, Liverpool este urmată de o rivală din Premier League, Manchester City (1,361 miliarde de euro), de cei doi giganţi ai fotbalului spaniol, FC Barcelona (1,170) şi Real Madrid (1,100 miliarde), şi de alte formaţii din Anglia, Chelsea (1,008 miliarde) şi Manchester United (1,007 miliarde).

Potrivit CIES, valoarea lotului lui Chelsea a crescut puternic după ce londonezii au fost nevoiţi să folosească mulţi jucători tineri în urma interdicţiei de a face transferuri, impusă de FIFA.

Pe locul 7 este Paris Saint-Germain (979 milioane). În top 10 se mai află Atletico Madrid (836 milioane), Tottenham Hotspur (787 milioane) şi Juventus (783 milioane).

Surprinzător, dintre echipele germane cel mai scump lot îl are Borussia Dortmund (756 milioane), în timp ce Bayern Munchen este doar pe locul 2 în Bundesliga (716 milioane).

Pe ultimul loc este echipa germană Paderborn (37 milioane).

Cea mai ridicată cotă de piaţă o are Kylian Mbappe, atacantul de 21 de ani al lui PSG, campion mondial cu naţionala Franţei.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele