Tânără de 23 ani cu HIV obligată să se prostitueze în Sălaj

0
- Reclama -

Procurorii au reţinut trei persoane acuzate de trafic de persoane, după ce acestea au exploatat sexual o tânără de 23 de ani, bolnavă cu HIV, pe care au obligat-o, în perioada decembrie 2019 – martie 2020, să întreţină relaţii sexuale cu diferiţi clienţi, pe raza judeţului Sălaj.

„În cauză s-a stabilit că, în perioada decembrie 2019 – martie 2020, prin ameninţare, şantaj şi umilire, inculpaţii (…) au determinat o victimă de sex feminin, în vârstă de 23 de ani, să se prostitueze în diferite locaţii de pe raza judeţului Sălaj, deşi aceasta este diagnosticată ca fiind purtătoare a virusului HIV”, informează un comunicat al DIICOT transmis, luni, AGERPRES.

Potrivit anchetatorilor, inculpaţii deţineau controlul total asupra persoanei vătămate şi o tratau ca pe un sclav aducător de profit, însuşindu-şi nu numai banii câştigaţi de aceasta din prostituţie, dar şi limitându-i posibilitatea de mişcare.

„Pentru a o umili şi a-i demonstra autoritatea pe care o deţin asupra sa, unul dintre inculpaţi i-a cerut victimei să iasă din casă şi să stea în frig dezbrăcată, pe timp de noapte şi iarnă, sub ameninţarea unor agresiuni sexuale îndreptate împotriva copiilor victimei”, arată sursa citată.

Penalii și baronii PSD și PD care au subjugat județul Olt: Stănescu, Vâlcov, Iordache

- Reclama -

Tânăra a fost astfel obligată să întreţină relaţii sexuale cu diferite persoane, în schimbul unor sume de bani negociate de la caz la caz cu clientul, cuprinse între 150 lei şi 200 lei pentru o oră, iar în situaţia deplasării la domiciliul clientului de 300 de lei plus transportul cu taxiul, tarif stabilit de către inculpaţi.

Din actele medicale existente la dosarul cauzei rezultă că victima este înregistrată ca fiind diagnosticată cu virusul HIV din 18.05.2018 şi până în prezent aceasta nu a respectat indicaţiile medicale de dispensarizare şi tratament şi a pus în pericol sănătatea a numeroase persoane prin întreţinerea de relaţii sexuale neprotejate cu acestea.

„La data de 15.03.2020, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Sălaj împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Sălaj au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a inculpaţilor, moment în care partea vătămată a afirmat că prezintă simptome de coronavirus. Din cauza situaţiei de fapt din care rezulta că victima a intrat în contact cu foarte mulţi bărbaţi într-un interval foarte scurt de timp, s-a solicitat sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj, care împreună cu medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău au hotărât trimiterea acesteia, pentru o perioadă de 14 zile, într-un centru de carantină, perioadă în care i se vor efectua şi o serie de analize medicale specifice persoanelor infectate cu virusul HIV”, arată comunicatul.

Persoanele care au cunoştinţă cu privire la faptul că ar fi apelat la serviciile persoanei vătămate sunt rugate să contacteze procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Sălaj şi să efectueze de urgenţă analize pentru a stabili dacă au fost sau nu infectate cu virusul HIV.

Pe data de 15 martie, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Sălaj împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti au efectuat o percheziţie domiciliară pe raza municipiului Bucureşti, în urma căreia au fost ridicate şapte telefoane mobile, şapte cartele telefonice, mai multe înscrisuri şi fotografii, un card bancar şi suma de 850 de lei.

Cei trei inculpaţi au fost prezentaţi, luni, Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul DGJMB şi IJJ Sălaj.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele