Liviu Dragnea de la combinator politic, la magnat român cu proprietăți în Brazilia

0
- Reclama -

Regele Tel Drum a dus-o bine și sub regimul Băsescu, lucru dovedit de contractele grase și combinațiile de culise care i-au adus tătucului PSD-ist milioanele dosite în Fortăreața din Brazilia.

Echipa de succes a lui Dragnea este formată din:

Ștefan Valentin Dragnea – fiul lui Liviu Dragnea. Pilotează mașini premium și locuiește într-un conac din Turnu Măgurele, fosta casă de protocol a Partidului Comunist Român. Dragnea Jr. e afacerist cu acte-n regulă de câțiva ani, legat ombilical de Tel Drum, cu care face tranzacții de zeci de milioane.

Florinel Marinaș – cumnatul lui Liviu Dragnea. E căsătorit cu sora Bombonicăi Dragnea, fosta soție a șefului Camerei Deputaților. A preluat pe numele lui afaceri ale politicianului.

Marian Fișcuci – prieten din copilărie al lui Liviu Dragnea, donator constant la PSD, a figurat timp de 4 ani în actele Tel Drum. Oficial, a preluat societatea de la Consiliul Județean Teleorman, pe semnătura lui „Livache” – președintele instituției. În paralel, era asociat direct cu Bombonica Dragnea într-un hotel din Turnu Măgurele.

- Reclama -

Adrian Simionescu – fost deputat, președinte PSD Teleorman și vice la Consiliul Județean Teleorman, pe vremea lui Dragnea. Simionescu e cumnatul lui Marian Fișcuci.

Petre Pitiș – director general al Tel Drum, partener de vânătoare cu Dragnea Senior și de afaceri cu Dragnea Junior. Îi predă celui din urmă firme la cheie, toate conectate la banii Tel Drum.

Daniel Neagoe – fost coleg de facultate cu Liviu Dragnea. De loc din Pitești, Neagoe a fost un donator important al PSD Teleorman. Rulează zeci de milioane de euro cu Tel Drum.

Ferma de porci deținută de fiul liderului PSD, Liviu Dragnea, a încasat subvenții de la Uniunea Europeană în valoare de peste 3.000.000 de euro în ultimii trei ani, după cum rezultă din datele furnizate HotNews.ro de Agenția pentru Plați și Intervenții în Agricultură (APIA). Ștefan Valentin Dragnea a preluat ferma în aprilie 2014, astfel încât doar sumele încasate în 2013, circa 700 de mii de euro, nu se pun în contul fiului lui Dragnea. HotNews.ro a dezvăluit , că Ștefan Valentin Dragnea a devenit, în aprilie 2014, acționar al combinatului de porci iar potrivit contractelor de la Registrul Comerțului a preluat pachetul majoritar pentru doar 500 de lei (110 euro).

Nu doar statul susține corporația Tel Drum, ci și un holding de companii controlat de familia Dragnea. E un sistem integrat de plăți reciproce în care firmele implicate își diminuează propriile profituri, deci și taxele către stat. Într-un final, banii sunt canalizați în conturile Tel Drum.

Cele mai mari afaceri asumate de juniorul Ștefan Valentin Dragnea sunt ferma de porci, terenurile agricole și pădurile.

Porcii cresc în comuna Salcia, pe fosta firmă Romcip SA, acum rebotezată Ferma Salcia SA, care raportează un profit mediu anual de aproximativ 100 de mii de lei. Din banii aduși de porci, o treime a zburat la Tel Drum. Asfaltatorul a fost, practic, cel mai important furnizor al fermei. Corporația i-a vândut nutreț de peste 48 de milioane de lei din 2007 până în 2015. Adică vreo 11 milioane de euro, plăți care au atârnat greu în contabilitatea fermei. Pe scurt, din tot ce-a cheltuit ferma, aproape jumătate a ajuns la corporația teleormăneană.

Dar și Tel Drum, în aceeași perioadă, a cumpărat de la fermă porci sau nutreț în valoare de peste 4 milioane de lei. În paralel, a girat la Unicredit Bank patru credite bancare contractate de ferma lui Dragnea Jr. Alte 3,87 milioane de lei.

Liviu Dragnea, președintele PSD, este omul politic al momentului

Infama ordonanță 13 promovată inclusiv în beneficiul său de guvernul Grindeanu a scos sute de mii de români în stradă, iar Dragnea a dat înapoi.

Scandalul ordonanței a scos însă la iveală modul de operare al politicianului: noaptea și prin interpuși. RISE Project a investigat modul în care și-a construit Dragnea puterea politică și economică și a descoperit că premierul Grindeanu nu este singurul interpus al șefului PSD.

În ultimii zece ani, Dragnea și-a consolidat influența, folosindu-se de un cerc restrâns de oameni de încredere.

RISE Project a prezentat  filiera braziliană a grupului care l-a ajutat și, la rândul lui, a profitat de ascensiunea politică a lui Dragnea: grupul din Cumbuco.

Noi dezvăluri despre investițiile tătucului teleormănean în Brazilia continuă pe RISE Project.

Dragnea, fortăreața din Brazilia (II)

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele