Liviu Dragnea vorbește despre excluderea din PSD a deputatului Cătălin Rădulescu

0
- Reclama -

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri, la Reșița, că este foarte puțin probabil ca deputatul Cătălin Rădulescu să mai rămână în PSD, cel puțin pentru o perioadă.

„Nu putem să ne prefacem că declarațiile făcute de dumnealui au fost niște glume sau că nu sunt importante. Am vorbit cu colegii mei și, într-un termen rezonabil, vom avea o întâlnire, pentru că nu putem să facem un Comitet executiv doar pentru acest caz, dar din punctul meu de vedere este foarte puțin probabil să mai rămână coleg cu noi Cătălin Rădulescu, cel puțin pentru o perioadă. Afirmațiile sunt de o gravitate foarte mare. Dincolo de glume, de alte excese pe care le-a mai avut, să spui, ca posesor legal de arme de foc, că ești dispus să le folosești… În primul rând, nu știu dacă mai poate rămâne deținător de arme. Nu e treaba mea, pentru că nu Parlamentul se ocupă de această treabă, ci alte structuri’, a afirmat Liviu Dragnea.

Liderul PSD s-a aflat vineri la Reșița alături de premierul Sorin Grindeanu și de viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, unde au avut o serie de întâlniri cu conducerea județului Caraș-Severin, cu primarii unităților administrativ-teritoriale din județ, directorii de deconcentrate și conducerile UCMR și Universității ‘Eftimie Murgu’ din municipiu.

Declarațiile deputatului Cătălin Rădulescu au prejudiciat partidul, iar parlamentarul trebuie să fie tras la răspundere, a afirmat vineri președintele PSD Argeș, Șerban Valeca, senator și ministru al Cercetării, conform Agerpres.

„Fiecare pasăre pe limba ei va pieri”, a spus Valeca, în cadrul unei conferințe de presă, adăugând că afirmațiile făcute de Rădulescu în spațiul public au adus „un prejudiciu de imagine imens” PSD Argeș, organizație din care face parte.

- Reclama -

Pe de altă parte, liderul PSD Argeș a anunțat că va avea o primă discuție cu conducerea centrală a a partidului pe această temă abia în cursul săptămânii viitoare.

„Nu am demarat nicio procedură (…). Pentru faptul că este deputat, indiferent unde este el la organizația de bază, trebuie să vorbesc cu Biroul Permanent Central și dacă se decide, luăm în discuție aici, local. (…) Nu am avut timp nici să mă întâlnesc cu conducerea partidului, probabil că (…) miercuri mă voi întâlni cu conducerea partidului, să vedem ce se decide, dacă va fi analiză la nivel central”, a precizat Șerban Valeca.

Parchetul General s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de tulburare a liniștii și ordinii publice în urma declarațiilor făcute de deputatul Cătălin Rădulescu.

Totodată, polițiștii din Argeș s-au sesizat din oficiu și au anunțat verificări cu privire la respectarea regimului armelor și munițiilor, după ce Rădulescu a afirmat că deține o armă letală.

Cătălin Rădulescu, deputat PSD de Argeș, a declarat, într-un interviu pentru „Adevărul”: „Pentru ce mai se duc oamenii în Piața Victoriei acum și pentru ce noi nu ieșim împotriva lor cu tunurile de apă, dacă nu mai au motiv? Nu putem să transformăm în maidan, un loc în maidan, hai să facem cum se întâmplă în Franța, în America, peste tot. Noi am făcut, am cerut autorizare, să ceară și ei autorizare”.

El a mai spus că are o armă AKM: „Dacă vreodată mai vine cineva cu vreo idee să schimbe statul ăsta pentru care am luptat noi, sunt pregătit să ies cu arma să trag. Imediat! Imediat! Dar pot să ies unde vreau eu, dacă mă apucă vreo nebunie, pot să ies să trag unde vreau eu, e riscul meu și hotărârea mea”.

Ulterior, Cătălin Rădulescu a declarat că a primit 150 de amenințări cu moartea și a anunțat că îi va da în judecată pe cei care au procedat în acest mod pe Facebook.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele