Liviu Pleșoianu despre Frans Timmermans: „Nici măcar când am febră nu pot ajunge să halucinez precum precarul ăsta”

0

Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne din Parlamentul European a discutat luni seara situaţia din România, inclusiv independenţa justiţiei. După dezbatere, deputatul PSD Liviu Pleşoianu, unul dintre cei mai apropiați oameni din PSD față de Liviu Dragnea, a susţinut că România trebuie să respingă ferm afirmaţiile făcute de prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

„Nici măcar când am febră nu pot ajunge să halucinez precum precarul ăsta care are impresia că funcția de Prim-vicepreședinte al Comisiei Europene îl transformă automat într-un zeu olimpian. Am mai spus-o și o repet – nu mă număr printre cei care, pentru a-și face realitatea mai suportabilă, își injectează în vene lumi virtuale. Ca atare, după ce l-am urmărit iarăși elucubrând pe Timmermans, declar că rămân la aceeași părere mai veche în ce-l privește: îl detest sincer! Atitudinile față de România, Ungaria și Polonia ale fostului ministru de Externe olandez sunt NEDEMOCRATICE, AROGANTE și ȘUBREDE INTELECTUAL! Țările Europei de Est nu sunt copiii inadecvați ai Vestului! Nu suntem niște imbecili care trebuie puși mereu în banca lor, scoși dimineața la careu și loviți în pauze cu rigla peste degete!… Sau suntem, dacă nu respingem FERM astfel de tratamente!”, scrie Pleşoianu pe Facebook.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans a făcut apel la autorităţile române să „regândească cursul pe care l-au luat”, făcând referire la modificările legilor justiţiei şi Codului penal, vertizând că, dacă regulile sunt încălcate, CE nu va ezita să ia măsuri şi să aducă Guvernul român în faţa instanţei.

El a mai spus că există riscul ca România să facă paşi înapoi şi face apel la autorităţile române să „regândească cursul pe care l-au luat”, făcând referire la modificările legilor justiţiei. Timmermans a adăugat că  modificările ar afecta justiţia, mai ales că s-au făcut progrese în lupta cu corupţia. El a spus însă că nu e prea târziu ca Parlamentul să se răzgândească.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene a vorbit şi despre mitingul din 10 august, exprimându-şi îngrijorarea legată de violenţele dintre forţele de ordine şi protestatari.

Citește și Liviu Pleșoianu, deputat PSD, cere expulzarea “de urgență” a lui Hans Klemm

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele