Lună record pe piața auto: 23.206 autoturisme noi, în iulie

0

În iulie au fost inmatricuate 23.206 autoturisme noi, această cifră fiind cu 52,6% mai mare decât cea înregistrată în luna similară a anului trecut, când au fost înmatriculate 15.210 autoturisme, potrivit APIA.

Acesta este cel mai mare volum de autoturisme noi înmatriculate într-o lună iulie din ultimii 10 ani, dar trebuie reținut faptul că, este foarte posibil ca el să reflecte o situație similară cu cea din august 2018 când o parte din înmatriculările de autoturisme noi au fost rezultatul intrării în vigoare la 1 sept. 2018 a cerințelor de omologare conform standardului WLTP. Iar anul acesta, situația se poate repeta.

Pe totalul primelor 7 luni din 2019, înmatriculările de autoturisme noi din România ajung la un volum de 94.826 unități, ceea ce reprezintă o creștere de 26,0% față de perioada similară a anului trecut.

În schimb, în alte state din UE, care sunt și cele mai mari piețe pentru autoturismele noi, luna Iulie 2019 a fost (din nou) una de scădere, acestea înregistrând volume mai mici în comparație cu luna similară a anului trecut (ex: Franța -1,8%, Spania -11,1%, UK -4,1%, Italia – 0,1%).

Singura excepție din top 5 piețe de automobile noi din Europa, este Germania, care în luna iulie 2019 a înregistrat o creștere 4,7% față de iulie 2018, ceea ce a compensat scăderile din celelalte țări, contribuind, astfel, la menținerea în zona pozitivă a vânzărilor de autoturisme noi din Europa de vest (sursă : LMC Automotive).

Pe de altă parte, importul în România de autoturismele rulate înregistrează după 7 luni din 2019, o scădere de 5,9% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Chiar și în aceste condiții, cele rulate sunt de cca. 2,7 ori mai multe decât cele noi (majoritatea având o normă de poluare ridicată), fapt ce conduce la deteriorarea, în continuare, a mediului ambiant din marile orașe.

Image by Free-Photos from Pixabay

Cititi si Asiguratul care are CASCO este bun de plată dacă își retrage plângerea după repararea mașinii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele