Hackerii ruși se dau … iranieni

0

Un grup iranian de hackeri, OilRig, a fost victima unor atacuri ale unui grup rus de hackeri – Turla – în spionarea mai multor ţări.

NCSC a descoperit că un atac vizând această instituţie britanică academică a fost comis de către grupul rus de hackeri Turla, care spiona capacităţile şi instrumentele folosite de grupul iranian de hackeri OilRig, informează news.ro.În cadrul unei anchete care a durat luni de zile, anchetatorii au constatat că grupul rus a atacat grupul din Iran şi apoi i-a folosit instrumentele şi căile de acces pentru a colecta date şi a compromite şi alte sisteme.Astfel au fost descoperite atacuri vizând peste 35 de ţări – majoritatea victimelor aflându-se în Orientul Mijlociu. Cel puţin 20 de ţinte au fost compromise. Obiectivul era să se fure secrete, iar unora dintre ţinte – între care se află şi guverne – li s-au furat documente.
Potrivit spionilor, Turla şi-a însuşit informaţiile furate de către iranieni şi a desfăşurat totodată propriile operaţiuni, cu ajutorul cărilor de acces iraniene, sperând ca acest lucru să le acopere urmele.

Astfel, victimele atacurilor probabil au presupus că au fost compromise de către hackeri iranieni, însă adevăratul vinovat opera din Rusia.

Citește și: Sorina Pintea caută șefi noi la Agenția Medicamentului, dar scoate din calcul absolvenții de Farmacie

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele