Macovei: “Tudorel Toader l-a amenințat pe Augustin Lazăr ca în filmele cu gangsteri”

0

Europarlamentarul Monica Macovei, fost ministru al Justiției, susține, referitor la declarațiile ministrului Justiției conform cărora pentru oricine vine o vreme a evaluării, referindu-se la procurorul general al României, ca Tudorel Toader “l-a amenințat” pe Augustin Lazăr “ca în filmele cu gangsteri”. Fostul ministru susține că urmează “decapitarea conducerii Parchetului General si o conducere sub controlul politic al lui Toader”.

“Toader este ministru sau avocatul politicienilor cu probleme penale?

Toader este avocatul politicienilor cu probleme penale și al celor care încalcă legea. Pro bono sau plată pentru funcția de ministru?

Toader le dă sfaturi detaliate cum să ceară revizuirea sentințelor dacă vor intra în vigoare noile prevederi ale Codurilor penale. Ce înțelegem: Toader confirmă astfel că modificările Codurilor au fost premeditate și urmăresc numai scăparea de anchete și de pedepse a politicienilor din coaliția toxică și a prietenilor lor.

În plus, atacul pe care Toader l-a deschis la adresa procurorului general, Augustin Lazăr, pe care l-a amenințat ca în filmele cu gangsteri că “la fiecare dintre noi vine o vreme a evaluării”, arată că, după decapitarea DNA, urmează decapitarea conducerii Parchetului General și o conducere sub controlul politic al lui Toader.

Procurorii și judecătorii au garanții de independență și imparțialitate, tocmai ca să poată rezista presiunilor de orice fel. Cu toții trebuie să ne luptăm pentru ca modificările legilor justiției și Codurilor penale să nu intre niciodată în vigoare, pentru că, altfel, în România nu va mai exista stat de drept.

Unde justiție nu e, nimic nu e. Doar dictatură”, a scris Monica Macovei pe Facebook.

Citește și Codrin Ștefănescu: “Augustin Lazăr trebuie demis. Toader sa ia decizii profesioniste, ca în cazul Kovesi”

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele