Macron a anunțat moartea liderului Statului Islamic din Sahara

0

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat miercuri noapte moartea liderului organizaţiei Stat Islamic din Sahara, spunând că uciderea lui Adnan Abu Walid al-Sahrawi este „un succes important” pentru armata franceză după mai mult de opt ani de când luptă împotriva extremiştilor din Sahel.

 

Macron a scris pe Twitter că al-Sahrawi „a fost neutralizat de forţele franceze”, dar nu a dat mai multe detalii.

Nu a fost anunţat locul în care al-Sahrawi a fost ucis, deşi gruparea Stat Islamic este activă de-a lungul graniţei dintre Mali şi Nigeria.

„Naţiunea se gândeşte în noaptea asta la toţi eroii ei care au murit pentru Franţa în operaţiunile Sahel, Serval şi Barkhane, la familiile îndoiliate, la toţi cei răniţi. Sacrificiul lor nu este în van”, a scris preşedintele.

Zvonuri legat de uciderea liderului militant au circulat în Mali de mai multe săptămâni, îns autorităţile din regiunea nu le-au confirmat. Nu a fost posibil imediat verificarea independentă a informaţiei sau cum au fost identificate rămăşiţele.

„Este o lovitură decisivă împotriva grupării teroriste”, a spus pe Twitter ministrul francez al Apărării, Florence Parly. „Lupta noastră continuă”.

Agenția Europeană a Medicamentului spune că vaccinarea cu a treia doză poate începe

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele