Magistrații au respins cererea procurorilor pentru arestarea lui Mircea Beuran și au decis arest la domiciliu

0

Magistrații Tribunalului București au respins vineri cererea procurorilor pentru arestarea preventivă a lui Mircea Beuran și au decis arest la domiciliu. Decizia Tribunalului poate fi atacată.

 

Joi seară, procurorii DNA au dispus reținerea pentru 24 de ore a medicului Mircea Beuran pentru că ar fi primit 10.000 de euro ca să propună scoaterea la concurs a unui post de asistent la Universitatea de Medicină și Farmacie a Universității București pe care ar fi trebuit să-l primească un medic de la un spital din Capitală.

Dosarul a fost deschis în urma sesizării medicului care i-ar fi dat lui Beuran cei 10.000 de euro. Mircea Beuran va fi dus vineri la Tribunalul București cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Procurorii DNA au făcut joi percheziții la Spitalul de Urgență Florească din București, dar și la domiciliul lui Mircea Beuran, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare.

 

Ulterior, DNA a confirmat perchezițiile precizând că anchetează fapte de corupție care ar fi avut loc în 2018

 

În jurul prânzului, Mircea Beuran a fost adus la DNA pentru audieri.

Beuran a fost ministru al Sănătății în guvernul Năstase pentru o scurtă perioadă, pentru că și-a dat demisia în urma primului scandal de plagiat al unei persoane publice. Beuran a fost medicul personal al lui Ion Iliescu în ultimul mandat de președinte al acestuia. A fost, de asemenea, șeful Secției de chirurgie de la Spitalul Floreasca timp de 20 de ani, funcție din care a fost demis în ianuarie, după apariția scandalului în care o pacientă a fost arsă în sala de operație și a murit.

Citește și: Mircea Beuran a fost reținut

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele